12 °C

Дадоха старт на изграждането на пожароизвестителна кула край Крепост

  Първа копка на единствената в Хасковска област прожароизвестителна кула бе направена днес в землището на димитровградското село Крепост. Наблюдателната станция, което ще подава автоматично сигнали за възникнали пожари в региона ще се изгради за15 месеца по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция. Стойността на проекта, в който община Димитровград е водещ партньор е 581 483 евро. В него участва и турската община Узункупрю.

  Областният управител Станислав Дечев, кметът Иво Димов, председателят на ОбС Гергана Кръстева бяха сред официалните гости. За първата копка тук пристигна и зам.кметът на община Узункупрю Енгин Болут, както и шефовете на областната и местна пожарни служби - комисар Николай Вълчев и гл. инспектор Иван Пачов.

  Кметът Иво Димов припомни, че идеята за такава кула съществува от пет години. Според него, това е една възможност да бъдат ограничени пожарите на територията на общината и да се облекчи работа на пожарникарите.

  Областният управител Станислав Дечев бе на мнение, че това е един далновиден проект. Той поздрави управата на Димитровград и Узункупрю за предприетите стъпки за изграждане на подобно съоръжение.

  Думата взе и зам.кметът на турската община Енгин Болут. Той заяви, че е доволен от сътрудничеството си с Димитровград и изрази надежда, че това ще е един сполучлив за двете страни проект.

  Мястото на кулата в района на село Крепост е избрано, защото има видимост в радиус от 12 до 15 км. Това ще позволява навреме да бъдат забелязвани пожари с минимален огън. От фирмата, която ще изгражда съоръжението обясниха, че то ще разполага с визуална камера. сигналът от нея ще се изпраща към център, разположен в сградана на Общината.

  Захранването на наблюдателната станция е независимо и със соларни панели. Тя ще разполага и с модерен софтуер, които ще засича пожари с размери метър на метър. Такива пожароизвестителни вече са изградени в района на Врачанския балкан и в Стара Загора.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  02 мар 2021
  Последни новини