4 °C

Каравеловци доказаха, че са достойни за името на своя патрон

  Отбор "Възрожденци" победи в състезанието, посветено на живота и делото на Любен Каравелов и организирано от средното училище в Димитровград, носещо неговото име. Надпреварата се проведе в Историческия музей и бе под надслов "Едно училище продължава със своето име". Проявата бе посветена на 60-годишния юбилей на учебното заведение.

  Ученици от 7 до 12 клас бяха разпределени в два отбора - "Възрожденци" и "Револиционери". В първи кръг те показаха какво знаят за живота, творчеството, идеите и револиционната дейност на Любен Каравелов. Във втори кръг чрез викторина каравеловци демонстрираха още знания за своя партон. В трети кръг трябваше да подредят пъзел, представят родните места на Любен Каравелов и Тодор Каблешков.

  "Най-важното е че победи българската родова памет, във вашето съзнание Любен Каравелов не е непозната личност, а вие вече знаете за неговата възрожденска и просветителска дейност. Доволен съм, че бяхте много добре подготвени и доказахте, че сте Каравеловци", заяви директорът на училището, който бе и председател на журито.

  На финала бяха раздадени награди на победили и участници. С подаръци зарадваха отборите и домакините от Историческия музей. Следващата инициатива от програмата за отбелязване на юбилея е математическото състезание "Млад Каравеловец", което ще се проведе на 26 март.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Да
   Да ама не
   4 -23
   09:30, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Уч
    Учител
    7 -2
    23:46, 23 мар 2018
    Защо петните учителското съсловие и помрачавате тържествените дни ?
  • 2
   Ис
   Истина
   14 -1
   15:50, 23 мар 2018
   Някой явно го е яд на това училище, но да си кажем истината - далеч по-добре е от прехвалените други училища в града, които са с измислен имидж и с далеч по проблемни деца на известни семейства.....но важното е да се хвалим във ФБ
   • Въ
    Възмутен
    13 -3
    16:09, 23 мар 2018
    Не мога да си обясня този, горе, който маже с ла.на училището, знае ли, че за едно място в училището са се борили 6 ученици? Че са получавали дипломи от Северозападен колеж-Лондон?
  • 3
   АК
   А какво
   2 -20
   17:02, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Да
   Да ама не
   1 -11
   19:40, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Уч
   Учител
   7 -2
   23:55, 23 мар 2018
   А Вие по чия политическа поръчка пишете мерзости? Не пречете на педагозите да си вършат спокойно работата !
  • 6
   Уч
   Учител
   7 -2
   00:04, 24 мар 2018
   Успехите на днешните ученици и реализацията на бившите говори красноречиво за доброто управление и качественото и адекватно обучение в училището.
  • 7
   Да
   Да ама не
   7 -2
   10:58, 24 мар 2018
   Нашият директор е най-добрия. Ако е имало нещо в миналото, ние му прощаваме!
  • 8
   Да
   Да ама не
   1 -5
   09:46, 26 мар 2018
   Скъпи ми Учителю, за какви успехи на учениците гов... Виж коментара

  Хороскоп за 07.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  07 мар 2021
  Последни новини