14 °C

Каравеловци доказаха, че са достойни за името на своя патрон

  Отбор "Възрожденци" победи в състезанието, посветено на живота и делото на Любен Каравелов и организирано от средното училище в Димитровград, носещо неговото име. Надпреварата се проведе в Историческия музей и бе под надслов "Едно училище продължава със своето име". Проявата бе посветена на 60-годишния юбилей на учебното заведение.

  Ученици от 7 до 12 клас бяха разпределени в два отбора - "Възрожденци" и "Револиционери". В първи кръг те показаха какво знаят за живота, творчеството, идеите и револиционната дейност на Любен Каравелов. Във втори кръг чрез викторина каравеловци демонстрираха още знания за своя партон. В трети кръг трябваше да подредят пъзел, представят родните места на Любен Каравелов и Тодор Каблешков.

  "Най-важното е че победи българската родова памет, във вашето съзнание Любен Каравелов не е непозната личност, а вие вече знаете за неговата възрожденска и просветителска дейност. Доволен съм, че бяхте много добре подготвени и доказахте, че сте Каравеловци", заяви директорът на училището, който бе и председател на журито.

  На финала бяха раздадени награди на победили и участници. С подаръци зарадваха отборите и домакините от Историческия музей. Следващата инициатива от програмата за отбелязване на юбилея е математическото състезание "Млад Каравеловец", което ще се проведе на 26 март.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Да
   Да ама не
   4 -23
   09:30, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Уч
    Учител
    7 -2
    23:46, 23 мар 2018
    Защо петните учителското съсловие и помрачавате тържествените дни ?
  • 2
   Ис
   Истина
   14 -1
   15:50, 23 мар 2018
   Някой явно го е яд на това училище, но да си кажем истината - далеч по-добре е от прехвалените други училища в града, които са с измислен имидж и с далеч по проблемни деца на известни семейства.....но важното е да се хвалим във ФБ
   • Въ
    Възмутен
    13 -3
    16:09, 23 мар 2018
    Не мога да си обясня този, горе, който маже с ла.на училището, знае ли, че за едно място в училището са се борили 6 ученици? Че са получавали дипломи от Северозападен колеж-Лондон?
  • 3
   АК
   А какво
   2 -20
   17:02, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Да
   Да ама не
   1 -11
   19:40, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Уч
   Учител
   7 -2
   23:55, 23 мар 2018
   А Вие по чия политическа поръчка пишете мерзости? Не пречете на педагозите да си вършат спокойно работата !
  • 6
   Уч
   Учител
   7 -2
   00:04, 24 мар 2018
   Успехите на днешните ученици и реализацията на бившите говори красноречиво за доброто управление и качественото и адекватно обучение в училището.
  • 7
   Да
   Да ама не
   7 -2
   10:58, 24 мар 2018
   Нашият директор е най-добрия. Ако е имало нещо в миналото, ние му прощаваме!
  • 8
   Да
   Да ама не
   1 -5
   09:46, 26 мар 2018
   Скъпи ми Учителю, за какви успехи на учениците гов... Виж коментара

  Хороскоп за 28.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
  28 окт 2020
  Последни новини