1 250 лв. събраха на благотворителния концерт за довършване на църквата в Длъгнево

1 250 лв. бяха събрани по време на благотворителния концерт за набиране на средства за довършване на църквата „Св. Димитър“ в димитровградското село Длъгнево. Той се проведе тази сутрин в читалището на селото и бе с участието на танцови състави от Меричлери, кв. Черноконево и НЧ „Хр. Ботев“. На сцената се изяви и мъжката певческа група от Радиево, народният певец Тенчо Тенчев от Злато поле, както и самодейци от Длъгнево.

С тематични църковни песни се включи и Общинският представителен хор,   вокална група „Романтика“,  хорове от селата Черногорово и Крум. Инициативата бе на читалище „Пролет 2014“ – Длъгнево, инициативния комитет при храм „Св. Димитър“ –. Длъгнево и Община Димитровград.

Проявата бе с подкрепата на председателя на Общински съвет – Димитровград Гергана Кръстева. Тя съобщи, че 1 300 лв. са били събрани по време на пролетния бал на ПП ГЕРБ – Димитровград. Сумата ще бъде добавена към тази от благотворителния концерт.   Така с общо събраните над 2 500 лв. ще бъде окончателно завършена църкавата в Длъгнево, която предстои да бъде открита.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини