В Армения се извършва "кадифена революция"

Никол Пашинян, депутат от партия "Елк" в парламента на Армения и лидер на опозиционното протестно движение, заяви за възникването на революционна ситуация в страната, по думите му там е започнала "кадифена революция". 

В потвърждение на думите си, той сочи провеждащите се в цяла Армения стачки, блокиране на улици и други протестни акции. 

Пашинян допълва, че властите са изпратили свеички силови структури около сградата на партламента. В него с момента върви специално заседание и обсъждане на избора на екс президента Серж Саргсян на поста премиер на Армения.

"Сега организираме шествие и парализираме работата в другите правителствени сгради. Там, където можм да влезем, ще организираме седящи акции", заявява опозиционерът. Пашинян пояснява, че протестът е принципно ненасилствен, пише RT.

Във вторник супринта, 17 април, активисти от опозицията започнаха да блокират правителствени сгради в арменската столица. Ереван. Арестувани са 29 души за нарушаване на обществения ред. Според очевидци протестите сред блокираните сгради са арменското външно министерство, приходната агенция и главна прокуратура. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини