Каравеловци се надпреварваха в „Мозъчна атака“

    Надпревара под надслов „Вrainstorming“ /Мозъчна атака/ се проведе днес в СУ „Любен Каравелов“. Инициативата бе за ученици от 7 до 11 клас, които трябваше да демонстрират знания по англ.език, умения за екипна работа и логическо мислене. Не на последно място децата трябваше да покажат какво знаят за своя патрон Любен Каравелов. Състезанието откри пом.директорът Митко Дерменджиев, който пожела успех на участниците.

    Отборите трябваше да подредят пъзел, като частите му бяха скрити на различни места из двора и сградата на училището. Учениците преминаваха през  9 пункта с улики, откъдето да вземат „ключ“. Предизвикателството включваше и решаване на 9 задачи задачи на български и на английски език, което води до откриването на поредното парче от пъзела.

    На финала първи се класира отбора на  стана отбора на 10 б клас, втори станаха учениците от 11 б клас, а третото място бе за втория отбор на 7 б клас.

    Надпреварата е традиционна за училището, но тази година бе посветена на 60-годишния юбилей на учебното заведение, поясниха преподавателите по английски и немски език Магдалена Иванова и Силвия Митрева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Уч
      ученик
      5 0
      17:29, 18 апр 2018
      Беше супер яко състезанието. Другата година искаме пак.
    • 2
      Уч
      Ученик 1
      6 0
      18:35, 18 апр 2018
      И нас са ни снимали. Супер беше играта. Другата година ще сме първи.
    • 3
      Хр
      Христо
      3 0
      17:15, 19 апр 2018
      Браво, Каравеловци! Страхотна инициатива.Нещо различно,интересно и много забавно!
    • 4
      То
      Тони
      3 0
      23:21, 21 апр 2018
      И ние като бяхме в Любен две години участвахме, даже втората станахме първи. Много добре беше измислено. Голямо тичане и много адреналин имаше. Наистина страхотно състезание, интересно и много забавно.
    Последни новини