Правят нови паркоместа в зоната на Неделен пазар

Пплатено паркиране бе въведено в пазарните дни на три нови места в Димитровград. На вчерашната сесия общинските съветници одобриха предложението на кмета Иво Димов да бъдат обособени общо 29 нови места за паркиране.

Те са за паркинга източно от Спортна зала „Младост“; западно от старата автогара и този намиращ се на бул. „Стефан Стамболов“ №2. Таксата ще е 1 лв. на час, решиха още общинарите, като приеха и промени в Наредба №10. Мотивите на кмета са, че тази зона на Неделен пазар в трите дни е най- натоварена заради посещението на клиенти на тържището.

Димов съобщи, че Общината има намарение да подобри достъпа до паркинга, намиращ се на бул."Д.Благоев" №1, където някога бяха разположени дървените бараки на Консервна фабрика. Така ще се поеме нов поток от клиенти на Неделен пазар, като таксата се очаква да бъде 2 лв. на ден, каза градоначалникът. Той припомни, че близо 20 000 автомобила влизат в града във всеки един от пазарните дни и винаги има проблеми с паркирането в зоната на Неделен пазар.

Още един паркинг ще прави Общината, той се намира северно от ул."Ем.Станев" до пасарелката. И неговата цел ще бъде да поеме потока от автомобили, посещаващи града петък, събота и неделя.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини