Благотворителен концерт в Димитровград подкрепя кампанията срещу рака на гърдата

Изображение 1 от 2

    Благотворителен концерт на Avon със съдействието на община Димитровград ще подкрепи благотворителна кампанията срещу рака на гърдата „От любов към живота", съобщиха организаторите.

    Събитието ще се проведе на 14-ти май от 19:00часа, в спортна зала "Младост" и в него безвъзмездно ще вземат участие ТС ,,Тракийци“, ТК „На Мегдана“, ТШ“ The Theachers, СК по художесрвена гимнастика „Афродита“, Деца от детска градина 1 – Димитровград, Гергана Минчева, Рок група Хака, ОЦ за танцово изкуство „Галаксико“, СК „Hip Hop Street dust dance“, Емилия - Payner.

    Цената на билета за концерта е 10 лева, срещу които желаещите да подкрепят кампанията ще получат и подарък -  благотворителен продукт.

    Дружеството, основен организатор на проявата, и през тази година ще дари 100% от средствата на своя партньор в България – фондация „Една от 8“. Събраните средства отиват в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и техните семейства и се изразяват в осигуряване на безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа помощ.

    Благотворителният концерт ще е под надслов „Благодаря от любов към живота“.

    За 16 години в рамките на кампанията "От любов към живота" са дарени близо 1 500 000лв., осъществени са 30 000 безплатни профилактични прегледи на жени от цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рак на гърдата, сред която мобилен момограф и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът нараства с близо 3 800 нови случия. Усилията на кампанията са насочени предимно към профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини