Над 700 на хорото в инициативата "Розите на България"

Изображение 1 от 5

    Днес учениците от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград отбелязаха 11 май - празника на Светите братя Кирил и Методий.

    Славейковци се включиха в инициативата "Розите на България", организирана от Министерството на образованието и науката в партньорство с Министерството на външните работи.

    Празнично хоро се изви в двора на училището. Над 700 ученици, учители и служители излязоха ентусиазирани, за да се хванат на голямо българско хоро под звуците на "Празнична сюита", изпълнена от оркестъра на Българското национално радио. Облечени в бели тениски, символизиращи мира по света и приятелството между децата във всички страни, участниците заявиха своята съпричастност към инициативата.

    В продължение на един месец учениците се подготвяха за празника. С направените от тях рисунки и проекти, посветени на създателите на българската азбука, украсиха фоайето на училището . Петокласниците се включиха с презентации, почитащи делото на Светите братя Кирил и Методий.

    Инициативата "Розите на България" обединява училищата в България и над 50 български неделни училища в чужбина. Сред тях са училища в Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Казахстан, Канада, Кипър, Мароко, Молдова, Обединени арабски емирства, Румъния, Русия, САЩ, Словакия,  Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Чехия, ЮАР.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини