В началото на юни започва ремонта на Бабин пазар

    В началото на месец юни ще започне преместването на Бабин пазар в Димитровград в улицата, северно от бившия магазин „Билла“.

    Както писахме по-рано, пазарът на ул. „Елин Пелин“ ще се ремонтира със средства, отпуснати от Министерски съвет.  Ремонтът и реконстукцията на пазара ще бъде в размер на 1 520 000 лв.

    Предвижда се да бъдат изградени 10 паркоместа в северната част на пазара, а на мястото на бившата спортна площадка за хандбал ще бъде построен голям паркинг. Модернизираният пазар ще има над 90 маси, павилиони за цветя, месо, риба, млечни произведения. Предвидени са също и административна част и кафене, тоалетни, ново осветление, СОТ и видеонаблюдение. Пазарът ще се заключва след края на определното работно време.

    Павилионите за цветя ще бъдат обособени откъм театъра, и ще могат да работят до по-късно без  да се съборазяват с работното време на тържището.

    Предвижда се сградата да бъде изолирана, за да може да се поддържа подходяща температура на стоките.

    Масите ще се отдават на търг, като ще има и такива, които ще могат да се ползват еднодневно, с предварително определена цена от Общинския съвет.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини