Huawei Mate 20 Pro ще има извит OLED дисплей

Huawei подготвят интересна изненада на своите потребители с премиерата на тазгодишните представители на серията Mate. Компанията е решила да използва по-скъпите и по-качествени OLED дисплеи в производството на смартфоните. Плановете на Huawei предвиждат да представят два модела на Mate 20, като Pro версията ще се отличава с извит OLED дисплей и ще наподобява дизайна на Mate RS Porsche Design. Компанията няма да си партнира с LG, които са твърде заети с поръчките на други производители.

Вместо това Huawei ще предоставят поръчките за ОLED дисплеите на Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro на китайския производител BOE, информира Hi-Tech.Mail.Ru. Taзи компания ще произвежда екраните и за двата предстоящи смартфона. Oфициалната премиера на Mate 20 и Mate 20 Pro трябва да стане факт на специално събитие, което ще се проведе през октомври. Стандартната версия на смартфона ще има традиционен дизайн и ще споделя много от техническите характеристики на Mate 20 Pro.

Устройствата ще работят под управлението на Android Oreo и ще се захранват от Kirin 980 процесори. Според непотвърдена информация Mate 20 Pro ще има две камери отпред и още три обектива в задната част. Много е вероятно Mate 20 да предложи двойна задна камера. Huawei ще направят всичко възможно поне един от двата смартфона да има сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея и така да изпреварят всички останали производители на смартфони.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини