Арт-ателиета за младежи в риск оргранизират в Димитровград

На 27 и 28 Септември 2018г. от 14:00-17:00ч., МКБППМН към община Димитровград, съвместно с ЦОП - Димитровград организират арт-ателиета "Заедно можем повече" за младежи.

Събитието ще се състои в Център за обществена подкрепа на ул. "Кл.Охридски" №1 в зала на ет. 2. 

Участници ще бъдат деца от Местната комисия и потребители на ЦОП - Димитровград.  В програмата е предвидена ролева игра между децата, работа по ателиета и награди. С децата ще работят специалисти от ЦОП - Димитровград, ОЗД - Димитровград. Срещата ще се води от г-жа Тинка Георгиева - психолог към сдружение "Психологически център - ДЪГА", гр. София.  

​„Заедно можем повече" е инициатива, която включва арт-ателиета за младежи от МКБППМН и потребители на ЦОП-Димитровград. В тях са заложени рисуване на картини, нанизване на мъниста за изработване на бижута и аксесоари, изработване на мечтаната топка и работа с дървени макети. Съвместно с младежите ще работят специалисти в областта.

​Чрез изобразителното изкуство и моделирането децата ще създадат нов начин на комуникация. Това дава много възможности за изразяване и общуване между младежи и терапевти. 

​Срещата има за цел да създаде приятелска обстановка, опознаване на себе си и преоткриване на нови интереси и хоби, взаимопомощ между участници и екип, сплотеност и позитивно общуване, сплотяване на колектив, създаване на приятелства, развиване на въображение и творчество, пълноценно ангажиране на свободно време и др.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини