ЦОП-Димитровград бе отличен за дейността си в подкрепа на децата и семействата

За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето награди в края на миналата година организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им, образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“.

Център за обществена подкрепа - Димитровград беше отличен с плакет в категория „Устойчиво развитие“ за дейността си в подкрепа на децата и семействата в Община Димитровград вече над 10 години. За тези години утвърди мястото и ролята си в системата от социални услуги в община Димитровград и в системата от институции, имащи отношение по закрила на детето на местно ниво. Работи в тясно сътрудничество с ОЗД/ДСП Димитровград и в ползотворно партньорство с местните образователни институции, здравните медиатори, Областен екип по приемна грижа - ИРМ Димитровград, Детска педагогическа стая, МКБППМН.

От създаването на услугата до сега, от нея са се възползвали близо 1000 семейства.

На децата и семействата в общността е осигурен достъп до безплатна психологическа помощ и консултиране, социално консултиране, подкрепа и съдействие, обучение в социални умения. Услугите се предоставят в специализирана среда в ЦОП и мобилно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини