1,5 млн.лв. в наличност за одържавяване на земите по околовръстното на Кърджали

Областният управител на Кърджали Никола Чанев отчете напредъка по решението за изграждане на обходен път на Кърджали по време на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, чието заседание се проведе днес в Хасково.

Над 1,5 милиона автомобила минават годишно през Кърджали транзитно, затова изграждането на околовръстен път е от изключителна важност за града, посочи Никола Чанев.

Над 200 милиона лева ще струва цялостното изграждане на околовръстен път, като вече са осигурени 1,5 милиона лева за отчуждителни процедури, отчете още областният управител на Кърджали.

В дневния ред на заседанието бяха включени още представяне на проект за Международно висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“ в Пловдив, както и дискусия с представители на Световната банка и МРРБ за промените в изпълнението на политиката за регионално развитие на България и ролята на регионалните съвети.

МРРБ вече е готов с проект за изменение на Закона за регионалното развитие и от днес той е на сайта на ведомството за обществено обсъждане. Първото практическо обществено обсъждане на тези изменения се проведе днес в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Областните управители от ЮЦР, кметове на общини, експерти от министевствата и Световната банка дебатираха повече от час ролята на РСР. Членовете на съвета се обединиха около мнението, че РСР трябва да имат последната дума по целесъобразността на конкретните решение, касаещи съответните региони.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини