Никола Чанев-добрият стопанин на Кърджали

Община Кърджали се нуждае от добър стопанин, който да цени всяка стотинка на данъкоплатците. За да има политика на благоустрояване, за да има поддържана инфраструктура и социални грижи общинският дълг трябва да бъде сведен до минимум. Сега Община Кърджали е доведена до фалит. Пари няма. Градът е тъмен, мръсен и разнебитен. Това споделя в предизборните си кампании кандидатът за кмет на Кърджали Никола Чанев. Той подчертава, че в годините на управление на неговия основен опонент Хасан Азис няма нито един правилно структуриран бюджет, правени са безцелно много преразходи, парите на данъкоплатците отиват в обръчи от фирми.

Поддръжниците на Никола Чанев твърдят, че само човек като него, доказал се като добър държавник, икономист и администратор може да извади Община Кърджали от тресавището на дълговете и да я направи по-добро място за живеене, което кърджалийци заслужават.

За мен не съществува деление на избирателите на наши и ваши. Аз съм от гражданската квота на ПП ГЕРБ. Не съм партийно обагрен, нито съм политически функционер, като моите основни опоненти Хасан Азис и Милко Багдасаров. Това прави кръгът от мои симпатизанти много по-широк, излизащ от тяснопартийните рамки. Това гарантира едно управление на Общината в услуга на всички данъкоплатци, желаещи добър стопанин на общинската собственост, заявява за Кърджали бг вести Никола Чанев.

Никола Чанев има още едно предимство пред Хасан Азис и Милко Багдасаров. Той е роден в Кърджали, от града са неговия дядо, неговия баща, неговия син.Милее за всяка разбита улица, за всяко отсечено дърво,за всеки разкъртен тротоар.

За разлика от повечето кандидати за градоначалници на Кърджали, аз не се возя на скъпа кола. Предпочитам всеки ден да обикалям града, да виждам язвите , оставени от безстопанствеността. Това ме дразни, дразни и кърджалийци. На едно мнение сме със моите съграждани, казва Чанев.

Никола Чанев е роден през 1981 г. Учи в най-старото училище в Кърджали-СУ”Отец Паисий”. Средното си образование завършва в Икономическия техникум. Дипломира се като магистър по специалността „Счетоводство и контрол” в УНСС. Завършва и магистърска степен по национална и регионална сигурност. През 2005 г.печели конкурс и започва работа в НАП-Кърджали. Минава през всички стъпала на служебната йерархия-от инспектор по приходите до началник сектор. Извършил е над 1500 ревизии. Върнал е в държавния бюджет няколко десетки милиона. Само за година има ефективно внесени 800 000 лева.

От две години и половина е областен управител. Атакувал е в съда десет решения на Общинския съвет. Четири от тях са за увеличаването на местните данъци и такси. Спечелва всички дела.

Никола Чанев споделя, че бремето на дълговете може да бъде преодоляно само от човек с безупречна репутация. Аз не се жалвам от проверки, както досегашният градоначалник. Към мен не са отправяни съмнения в корупция, подчертава Никола Чанев. Той е категоричен,че една от причините за това е, че в работата си съчетава идеи и прагматизъм. Затова е приел да бъде областен управител, а сега и кандидат за кмет на ПП ГЕРБ, защото изповядва веруюто, че само неопетнени хора могат да преодолеят неблагополучията в държавата и общината.

Никола Недялков

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини