Програмата „Нашите пари“ започва пилотно в ПМГ "Иван Вазов"

Програмата за финансова грамотност „Нашите пари“ започна пилотно от началото на учебната 2018 /2019г. в ПМГ „Иван Вазов", съобщиха от ръковдството на училището.

Инициативата, включваща уроци по финансова грамотност, се финансира от VISA България и следва специално разработени с подкрепата на VISA и българските банки учебник и учебна тетрадка, която покрива ключови финансови теми като икономика, лични финанси, бюджетиране, спестовни сметки, заеми, инвестиции и др.

През 2016г. година е било направено социологическо проучване сред ученици от 9-ти до 11-и клас за финансовата им грамотност. То е показало, че само 9 процента от учениците, заявили предварително, че са финансово грамотни, познават добре всички финансови термини.

Проучването е показало, че за съжаление, най-разпознаваемата институция от учениците е заложната къща. 84% от учениците, участвали в проучването, са заявили, че имат нужда от финансови знания, посочиха организаторите на програмата.

Обучението на учениците ще включва запознаване с основни понятия от финансово-правната рамка, в която функционира обществото, организирани под формата на проекти, игри и други интерактивни педагогически методи.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини