Без неделен протест в Димитровград

Няма постъпило искане за провеждане на протест за тази неделя  в Община Димитровград, информираха от местната администрация.

На последния протест, който се проведе миналата неделя, организаторите от Димитровград, Хасково и Свиленград се уговаряха да организират мащабно шествие в Димитровград. Протеста трябваше да затвори повечето главни булеварди в града в късния следобед на неделния ден, коментираха инициаторите от 3-те града. Плановете бяха да направят опит за организация на протестиращи от целия регион и дори от Стара Загора и Кърджали, но явно са пропаднали.

Припомняме ви, че на последния протест в Димитровград, участниците, които бяха от Димитровград, Свиленград, Хасково и Кърджали в един момент се разделиха на две групи, като едната призоваваше за връщане по обявения маршрут, а другата за оставане пред барикадата от полиция и жандармерия на входа на кръговото движение, свързващо влизането към Димитровград и пътя Хасково, Стара Загора. В последствие и двете групи останаха пред блокадата на органите на реда до крайния обявен час на протеста.

За да се организира законен протест, инициаторите трябваше да подадат уведомление до кмета на съответната община, най-късно до 48 часа преди провеждането на шествието с упоменат маршрут и други подробности. През днешния следобед отправихме запитване до Община Димитровград, от където ни отговориха, че няма постъпило уведомление за провеждане на шествие в Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    1 -1
    18:29, 1 дек 2018
    Сигурно не са успели да намерят друга мераклийка,която с голи гърди да излезе срещу системата ,както беше на миналия протест.
Последни новини