Програмата за Коледните и Новогодишни тържества в Димитровград

Изображение 1 от 3

    Община Димитровград отново ще предложи на своите граждани и гости на града интересна празнична програма в навечерието на Коледните празници.

    В сряда на 5 декември от 17.30ч. ще бъдат запалени светлините на най-голямото живо коледно дърво и празничната коледна украса в града с пристигането на Дядо Коледа. Напълно обновена е елхата в Димитровград с красива нова визия, която ще изненада за пореден път димитровградчани и гостите на града.  Аромат на вкусни вурсчета ще се носи из площада на Димитровград от традиционната "Гостилница", а в работилничката за играчки децата ще могат да направят етикети за подаръци и 3D коледни украси за дома. Задължителното писмо до Дядо Коледа малките палавници ще могат да напишат и пуснат в "Пощата" за коледни писма. За децата ще има и вкусна изненада с любима    близалка.

    Коледни песни в изпълнение на Микаела Димитрова и Мариета Стоянова и танците на талантите от ОЦТИ "Галаксико" ще ни пренесат във вълшебството на коледния дух. Колорита на българския фолклор ще бъде пресъздаден в хореографията на танца "Снежко" от децата на танцов ансамбъл "Звездица", а коледари от с.Долно Белево ще изпълнят с наричания за благоденствие централния площад на Димитровград.
    Пищна заря и пиротехничеки ефекти ще очакват гражданите, дошли на запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград.

    За първи път в Димитровград малки и големи ще се радват на най-новата атракция в града - Ледената пързалка. Пързалката е разположена на удобно за гражданите място на централния площад на града, където деца и възрастни ще могат да се насладят на удоволствието да карат кънки. Шоу на леда ще направят децата от спортен клуб "Ледени искри" гр.София, като с изпълненията си малките фигуристи ще открият официално Ледената пързалка в Димитровград.  Пързалката е разположена на пл."България" и ще работи всеки ден от 10 до 22ч. Цените на билетите са от 1 до 5 лв., определени с решение на Общинския съвет в зависимост от възрастовата категория на ползвателите. Няколко поредни петъчни и съботни вечери през декември младите хора ще могат да си правят зимни партита покрай пързалката, с много настроение и игри. Младите фотографи от фотографска школа "ПИК" ще направят истински фурор със снимки на 9 декември от 11ч. до 13ч. за всички желаещи, които искат да запечатат своя спомен от забавленията си върху леда. 
    Театрални постановки, изложби, концерти и традиционната вечер на свещи в Клуба на дейците на културата ще са сред събитията в празничния месец декември. "Вечер на мюзикъла" с Люси Дяковска и Плевенската филхармония ще е единият от акцентите в средата на месеца.

    На 20 декември гражданите на Димитровград ще могат да се потопят в един най-вкусните и атрактивни празници през месец декември "Кулинарна трапеза". По същото време на централния площад в града ще се проведе и Фестивал на зимната обредност и коледарските песни пресъздаващи българската фолклорна традиция. 

    Новогодишната вечер ще бъде в компанията на DJ, който освен традиционните български хора в новогодишната нощ ще предлага и разнообразие от съвременна музика за желаещите да споделят празника на площада в града и разбира се пищна заря в Новогодишната нощ.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини