Представят бизнес пътеводителя на община Димитровград

Утре, 14.12.2018г.,  в Димитровград ще бъде представен бизнес пътеводителят на общината - проект по стратегическото партньорство на общината с "Тракия Тех", съобщават от общинската администрация.

Изданието представлява актуален продукт с данни, сравнения и анализ на бизнес средата и икономическото развитие на Димитровград.

В пресконференцията ще участват Кметът на община Димитровград Иво Димов, Георги Стоев и представители на изследователския екип на "Тракия Тех" - платформа за привличане на високотехнологични инвеститори и дигитална трансформация на традиционните индустрии в България.

Община Димитровград и “Тракия Тех” продължават стратегическото си партньорство по разширяване на индустриалните зони в южна България с издаването на нов бизнес пътеводител на града, който да затвърди имиджа на общината като притегателна дестинация за инвестиции и млади професионалисти.

Стратегическа цел на Община Димитровград е обръщане на демографския тренд към ръст на населението, увеличаване на броя на младите хора, които остават в града след завършване на гимназия, привличане на професионалисти и таланти от други градове и от чужбина. Основа за постигане на тази стратегическа цел е утвърждаване на идентичност, брандиране и популяризиране на града.

Общината и участниците в този процес осъзнават необходимостта от публикация, която да бъде използвана като актуален документ с данни, сравнения и анализ на трендовете за града и региона. Този документ следва да съдържа и в себе си стратегически насоки и визия за индустриалното и технологично бъдеще на Димитровград.

Изданието ще се базира върху основните изводи и констатации от най-актуалното изследване на бизнес средата и икономическото развитие на общината. Докладът от изследването открои уникалните конкурентни предимства на града и региона като инвестиционна дестинация и утвърждаването и на глобалната бизнес карта. Анализът е иницииран от кмета на Община Димитровград Иво Димов и  изготвен от изследователскиs екип на “Тракия Тех” - платформата за привличане на високотехнологични инвеститори и дигитална трансформация на традиционните индустрии в България.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини