РУ Димитровград организира кампания срещу телефонните измами - полицията никога не иска пари

На 22-ри февруари, петък,  в Международния ден в подкрепа на жертвите на престъпления, местното Районно полицейско управление организира ден за превенция срещу телефонните измами, съобщават от там. Кампанията ще бъде насочена към най-уязвимата част от обществото, а именно към хората от третата възраст, които са най-честите жертви на измамниците.

Служителите на местното управление ще проведат срещи в 3 димитровградски пенсионерски клуба в утрешния ден, където под формата на леция-дискусия ще дадат препоръки и насоки как хората се предпазят от измамниците. Срещите, които са подготвили местните органи на реда ще се проведат утре от 10:00 часа в пенсионерски клуб "Славянски" на ул. "В. Поптомов" 2, в 12:00 часа в клуб "Раковски" намиращ се на ул. 'Гоце Делчев" 27 и от 13:30 в клуба "Хан Аспарух" на ул. Хан Аспарух 5. От местното РУ се надяват да стигнат до възможно най-голям кръг от хора, за да могат превантивно да ги информират от какво да се предпазят.

Едно от важните послания към аудиторията е, че полицейски служители никога не биха поискали пари или ценности от гражданите под какъвто и да е повод. Един от последните сценарии в измамите е, че измамниците се представят като полицейски служители и за да защитят гражданите от измама, трябва да им предоставя парите, с които разполагат или че наблюдават група за измами и за да бъде тя разкрита, трябва да предоставят спестяванията си.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини