Алековци стартираха новата учебна година с 92 първолака

    Днес сутринта тържествено бяха посрещнати първокласниците на ОУ "Алеко Константинов", церемонията се състоя от 8 часа в двора на димитровградското основно училище. Школото приема нови 92 първолаци, като днес в класните стаи на учебното заведение влизат общо 688 ученика от 1-ви до 7-ми клас.

    Церемонията по посрещане бе само за първокласниците на училището, поради противоепидемичните мерки, родителите на зайчетата изпратиха своите деца в двора на училището и не бяха допуснати в кластните стаи за първия учебен час на малчуганите.

    С приветствени слова и музика посрещна училището новите си попълнения, които преди да влязат в сградата за първия си час, минаха под венец от  цветя и букви.

    "15-ти септември е ден, в който човек е скатал дълбоко в себе си, като скъп спомен. Живеем в едно необикновено време с много предизвикателства, които с общи усилиля ще преодоляваме и ще превръщаме в постижения. Мили слънчеви деца, вие от днес сте част от голямото семейство на основно училище Алеко Константинов. Скъпи първокласници, днес с първите си учителки за пръв път ще прекрачите прага на класните си стаи, които са подготвени с много обич за вас, Поздравявам ви, поздравявам и вашите родители и желая на всички да сте много много здрави, да усвоявате с лекота уроците, да имате много радости в игрите и с усмивка да се прибирате от училище у дома." Това бяха част от приветствените думи на директора на ОУ "Алеко Константинов" Дорина Желязкова, която по стара българска традиция изля менче с вода на новите алековци, преди да влязат за пръв път в училището, за да им върви обучението като по вода.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ло
      Лора
      1 0
      12:10, 16 сеп 2020
      Този селянин Димитър Димитров още ли е педагогически съветник? Много е зле горския няма никакви познания само стойки.
    Последни новини