15 °C

Купата за най-висок рейтинг в ръцете на димитровградските корабомоделисти

  От 3 до 5 май 2019г. в град Харманли на язовир ,,Кюмурлука“ се проведе I-ви кръг на Държавното първенство по корабомоделен спорт в класовете NS и M. В него участваха състезатели от 12 отбора от градовете: Русе, Благоевград, Бургас, Пазарджик, Варна, Добрич, Габрово, Стара Загора, Димитровград и Харманли. Първенството се проведе при добри атмосферни условия и чисти полигони. Всички проведени стартове бяха много оспорвани предвид предстоящото Световно първенство в Италия през месец август.

  От Корабомоделен клуб Димитровград към ОП “Детски и младежки център“ се състезаваха 6 деца в състезателния клас по правилника на НАВИГА и завоюваха 1/едно/ първо, 1/едно/ второ, 1/едно/ трето, 2/две/ четвърти и 2/две/ пети места. На димитровградския клуб бе връчена и Купата за най-добре представил се детски отбор, сподели преподавателят им Асен Иванов.

  В клас F2A - копия на действителни кораби, I-во място и златен медал спечели отново Теодор Тончев. На II-ро място със сребърен медал се класира Симеон Вълев, също от Димитровград. За него това беше първо участие в Държавен шампионат. Четвърти останаха Калоян Господинов и Райън Фоллмер в клас F4A и F4Б – пластмасови модели. На пето място се класираха Алекс Витанов и Владислав Тончев, който беше най-малкият участник в състезанието.

  И в клас ,,Мини моно“ Теодор Тончев спечели бронзов медал. В този клас за пръв път участва представител от нашия клуб и то с много добро представяне.

  Наградите на димитровградските деца бяха връчени от госпожа Киркова, Кмет на Община Харманли и Евгени Генов – Председател на Българската федерация по корабомоделен спорт. А купата за най-добър детски отбор беше връчена на димитровградчани от Организатора на Държавното първенство – г-н Веселин Димитров.

  Това първенство е началото на оспорвани състезания в следващите кръгове, които ще се проведат в гр. Пазарджик през месец юни и юли. На нашия отбор предстоят участие за Световната купа по корабомоделизъм за деца през юли в Пазарджик и Европейско първенство по корабомоделен спорт в гр. Бургас през месец септември.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
  14 ное 2019
  Последни новини