21 °C

Купата за най-висок рейтинг в ръцете на димитровградските корабомоделисти

  От 3 до 5 май 2019г. в град Харманли на язовир ,,Кюмурлука“ се проведе I-ви кръг на Държавното първенство по корабомоделен спорт в класовете NS и M. В него участваха състезатели от 12 отбора от градовете: Русе, Благоевград, Бургас, Пазарджик, Варна, Добрич, Габрово, Стара Загора, Димитровград и Харманли. Първенството се проведе при добри атмосферни условия и чисти полигони. Всички проведени стартове бяха много оспорвани предвид предстоящото Световно първенство в Италия през месец август.

  От Корабомоделен клуб Димитровград към ОП “Детски и младежки център“ се състезаваха 6 деца в състезателния клас по правилника на НАВИГА и завоюваха 1/едно/ първо, 1/едно/ второ, 1/едно/ трето, 2/две/ четвърти и 2/две/ пети места. На димитровградския клуб бе връчена и Купата за най-добре представил се детски отбор, сподели преподавателят им Асен Иванов.

  В клас F2A - копия на действителни кораби, I-во място и златен медал спечели отново Теодор Тончев. На II-ро място със сребърен медал се класира Симеон Вълев, също от Димитровград. За него това беше първо участие в Държавен шампионат. Четвърти останаха Калоян Господинов и Райън Фоллмер в клас F4A и F4Б – пластмасови модели. На пето място се класираха Алекс Витанов и Владислав Тончев, който беше най-малкият участник в състезанието.

  И в клас ,,Мини моно“ Теодор Тончев спечели бронзов медал. В този клас за пръв път участва представител от нашия клуб и то с много добро представяне.

  Наградите на димитровградските деца бяха връчени от госпожа Киркова, Кмет на Община Харманли и Евгени Генов – Председател на Българската федерация по корабомоделен спорт. А купата за най-добър детски отбор беше връчена на димитровградчани от Организатора на Държавното първенство – г-н Веселин Димитров.

  Това първенство е началото на оспорвани състезания в следващите кръгове, които ще се проведат в гр. Пазарджик през месец юни и юли. На нашия отбор предстоят участие за Световната купа по корабомоделизъм за деца през юли в Пазарджик и Европейско първенство по корабомоделен спорт в гр. Бургас през месец септември.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  21.09.2019
  Последни новини