Мария Габриел в Кърджали: ГЕРБ ще извади България от периферията на Европейския съюз

    ПП ГЕРБ каза „не” на двойните стандарти по отношение на храните. Каза „не” на политиката срещу транспортните ни работници. ПП ГЕРБ ще извади България от периферията на Европейския съюз. Това заяви в Кърджали еврокомисарят и водач на листата на ГЕРБ за депутати в Европейския парламент Мария Габриел. Тя подчерта , че в партията има взаимно уважение и ценности и това не са празни думи. Нашите ценности очертават пътя на нашето обединение. Всички заедно правим Европа без разлика на населено място. Очакваме и Кърджали да отправи своето послание към ЕС, посочи Мария Габриел. Тя отбеляза, че особена живителна сила за нашия регион е Програмата за развитие на селските райони. Тя гарантира , че и в следващия програмен период на ЕС Общата селскостопанска политика ще бъде в полза на нашата страна и на Кърджалийския регион. Отстояваме националните интереси.Това е нашата сила на отбора, който имам честта да водя, заяви Мария Габриел. Тя определи младите хора на Кърджали като богатство и посочи, че те имат подкрепата на ГЕРБ. Новите технологии за младите хора са водещи. Затова подкрепяме малките проекти в рамките на малките населени места. Тя даде за пример и проекта за безплатен интернет на обществени места. Той ще се осъществи в 113 населени места в рамките на 3 год. Габриел напомни, че като еврокомисар води борба срещу езика на омразата в Интернет. Ще направим така, че да има правила.

     Отборът на ГЕРБ и СДС има две основни каузи:1/националния интерес в рамките на европейския и 2/позитивния имидж на България,обобщи Мария Габриел.

        Кандидатът за евродепутат Асим Адем посочи, че България е страна, чийто глас се чува в Европейския съюз. Това е благодарение на работата на премиера Борисов,  еврокомисаря Мария Габриел и евродепутатите на ГЕРБ. Асим Адем отбеляза,че има партия, която спекулира с темата за толерантността. Истинска толерантна е ПП ГЕРБ. В нея не делят хората,   подкрепят ги според професионализма им. Аз съм един обикновен и много горд учител. Аз ще бъда представителят на Кърджали в Европейският парламент. Тук съм завършил образованието си и от тук започна професионалния ми път, подчерта Асим Адем. Той каза, че именно благодарение на ГЕРБ образованието е основен приоритет в страната. Заплатите на учителите са увеличени с 35%. Ремонтирани са 500 училища за 700 млн.лв.

      Министърът на образованието Красимир Вълчев подкрепи думите му. Доброто училище и образование гарантира добри сектори в държавата. В община Кърджали правителството е инвестирало най-много средства спрямо един ученик, посочи Вълчев.

       Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов изрази увереност , че наесен ще види областният управител на Кърджали като кмет на града. Той осъществява европейското законодателство в региона. 75% от европейското законодателство се прилага в регионите на България подчерта Димитър Николов.

      Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов припомни, как ГЕРБ стартира в областта през 2006 г с десет последователи. Сега сме силни благодарение на Цвета Караянчева. Благодаря на структурите. Трябва да вкараме поне 8 евродепутати ,призова Цветанов.

      Председателят  на Народното събрание и областен координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева подчерта, че партията е успяла да обедини хора от различни етноси, но можещи в професията си. Вие сега сте тук,защото ПП ГЕРБ не е излъгала никой. Вие сте тук за да изкажем благодарност за европейската солидарност,за усилията на премиер, еврокомисар, евродепутати, каза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че благодарение на тях България е лидер на Балканите. Караянчева припомни десетките милиони инвестиции вложени в Кърджалийско. Само 66 млн.са за саниране. Първи лидерът на социалистите санира своя блок,а неговата партия водеше кампания срещу енергийната ефективност, посочи още Караянчева.

    ГЕРБ е партията която може да изведе страната напред , категоричен бе председателя на парламента.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини