12 °C

Милко Багдасаров: За БСП промяната в България е приоритет на този вот

Разговор с председателят на Областният съвет на БСП и общински съветник Милко Багдасаров.

-Г-н Багдасаров, кое прави тези избори за Европарламент жизненоважни за нашата страна?

-Това са най-важните избори, които ще предопределят бъдещето на България. Фактът ,че управляващите от ПП ГЕРБ са започнали усилено да работят , показва , че те са притеснени от изхода от тези евроизбори. Този вот по традиция протича спокойно, но управляващата партия е видимо обезпокоена и изнервена. Вотът на избирателите ще бъде решаващ за политическите процеси в бъдеще, защото той ще бъде оценка за политиката на ГЕРБ. Ако българските граждани желаят България на техните мечти,  искат децата им да не мислят за емигриране, искат да няма бюрокрация , проядена от тотална корупция, то единствената алтернатива на това управление е Българската социалистическа партия. Това е факт, защото останалите политически партии не са в кондиция. Дори политически сили, предлагащи доскоро алтернативи, влязоха в управлението и на практика тяхната политика се съподчини на ГЕРБ.

  БСП разчита на победа на евровота. Това ще даде възможност да поискаме предсрочни парламентарни избори и да отговорим на очакванията на избирателите за едно справедливо социално управление. Ние искаме да възродим България. Да спрем търкалянето надолу-увеличение на цени, на емиграция, на бедност. Псевдоувеличението на някои заплати, няма да промени този стил на управление на ГЕРБ.

-Как ще охарактеризирате листата на БСП за Европарламент?

-Достатъчно знакови са няколко имена в листата. Най-напред присъствието на локомотива в борбата срещу корупцията като водач на листата в лицето на Елена Йончева. Тя не пести усилия за да разобличи това корумпирано управление. На второ място това е човекът, който цяла България трябва да оценя по достойнство-президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той има позициите да направи това, което всички депутати на страната ни в Европейския парламент не можеха да постигнат. Ключов е и Иво Христов, който символизира държавността в нашата листа, като човек ,свързан с президента Румен Радев. Мисля, че всеки от останалите в листата тежи на мястото си и оправдава очаквания.

-Достатъчно позната ли е вече листата ви за евродепутати в Кърджалийска област? Вие работите много със симпатизантите на БСП.

-Направихме важни срещи с широк отзвук. Водачът на листата Елена Йончева проведе разговор лице в лице с обществеността на Кърджали. Сергей Станишев макар и на частно посещение преди няколко месеца, не пропусна да се срещне с хората от областта. Това са все социалисти,  които не се нуждаят от представяне.Те са много добре познати. В годините много са помагали на Кърджали. Тук ще отбележа , че членът на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов, който отговаря за Кърджали също е в листата. В листата са популярни личности като Румен Гечев, Деница Златева и др. Това са хора достатъчно познати и признати.

-75 процента от нормативната уредба в общини и регионални власти са съгласувани с европейските директиви. Ще продължи ли българската левица в рамките на европейската да отстоява интересите на регионите ни?

-Това е вторият по-значимост момент в нашата кампания. Много се опитват да посочат, че е важно какво правим в Европа, а не в България. Аз мисля, че приоритетите се степенуват точно, както ние го правим.Важна на първо място е България. Важно е интересите на нашите региони да намират място в евродирективите. Естествено това , което правим за хората в България,ще бъде защитавано и в Европейския парламент. Европейската левица защитаваща един по-социален и справедлив живот, води коренно различна политика от дясната Европейска народна партия.

-Ще продължи ли битката за премахването на двойният аршин в хранителните стоки и дискриминацията спрямо българските превозвачи, която водят наши евродепутати в ЕП?

-Това са само част от битките. Ние искаме всички да защитаваме тезата, че Европа не може да бъде на две скорости. Не можем да бъдем втора ръка държава. Не можем да бъдем периферията на Европа. Не е достатъчно да ни потупват по рамото, че спираме мигрантите. Нашата задача е да обясним на хората, не само в България, че основната ни цел е социална политика и по справедлив живот.

 В този смисъл голямата част от нашите организации в областта номинираха за евродепутат президента на ПЕС Сергей Станишев. Той в качеството си на  председател на БСП, на премиер и на евродепутат е посещавал най-много Кърджали и областта. Именно към него и към водача на листата Елена Йончева се адресират социалните послания на нашите привърженици в областта.

-БСП е под №18 в интегралната бюлетина. Как се отнася социалистическата нумерология към тази цифра?

-С цифрата 1 свързваме очакванията да бъдем първа политическа сила след този вот. С най-висок изборен резултат. А  цифрата 8 пък според нас сочи броят на депутатите, които нашите избиратели ще вкарат в Европейския парламент.  Т.е.първо място с осем депутата. Затова трябва да гласуваме с №18 за да бъдем не само добре представени в ЕП, но и да променим България. Голямата ни цел е променена България, за която всички мечтаем.

-Какво трябва да знаят за преференциите Вашите избиратели?

-Тук има един съществен елемент. Избирателите, включително и тези на БСП , трябва да гласуват с преференции. За кандидатите на БСП това са номерата от 101 до 117.

-Към какво трябва да се стремят социалистите и техните симпатизанти на тези избори в областта?

-Искат ли промяна, то това се постига с бюлетина №18. Това се отнася не само за нашите симпатизанти в областта, но и в цялата страна.

Въпросите зададе:Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Къ
  КЪРДЖАЛИЕЦ
  0 0
  08:27, 23 май 2019
  Този от 20 години пее една и съща песен.промяна.ти ли си промяната.номенклатурчик може ли да е промяна.оттегли се най после.абсурд макар и малък но е келепир.

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
19 окт 2019
Последни новини