11 °C

"С танците на дедите ни" за осми път в Димитровград

Изображение 1 от 4

  Осмото издание на Международния фолклорен фестивал "С танците на дедите ни" ще се проведе в Димитровград от 9 до 13 юни. Организатори отново са читалище "Звездица" със съдействието на Община Димитровград, други местни читалища и спонсори.

  Тази година на сцената пред кметсвото ще се представят танцьори от Сърбия, а също и формации от Благоеврград, Правец, Сливен, Хасково, Димитровград, Мерилчери, Ивайловград, Първомай, с.Ябълково, с.Каснаково, с.Брод, с.Странско и с.Добрич.

  И тази година организаторите са предвидили отново Панаир на занаятите и Хоротека на открито. Те ще бъдат три поредни вечери - 9, 10 и 11 юни на площад "България" от 17:00. На 12-ти и 13-ти юни концертите ще се състоят в спортна зала "Младост" от 18:30.

  Фестивална програма:

  9 юни – неделя, 17ч.
  площад „България” Димитровград

  Празник на хорото
  Танцуват:
  1.Фолклорен танцов клуб Евридика от гр. Първомай
  2.Танцов колектив „Карамфилчето”, Ивайловград
  3.Танцов клуб „Веселие” Хасково
  4.Танцов клуб „Воденицата” Хасково
  5.Група за народни хора „Магия” гр. Меричлери
  6. Група за народни хора ОУ „Д. Матевски”Меричлери
  7.Танцов клуб " Богоровци" Димитровград
  8.Танцов клуб „На мегдана” Димитровград
  9.Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград

  Пеят:
  1.група за автентични песни при НЧ „Искра - 1926” с.Каснаково
  2.група за автентичен фолклор при НЧ „Нов път - 2011” с.Добрич
  3.група за изворен фолклор при НЧ „Пробуда - 1910” с. Странско
  4.фолклорна група при НЧ „Пано Ангелов - 1926” с.Брод

  Панаир на занаятите - майстори занаятчии от Димитровград, Хасково и Пловдив.
  Хоротека на открито

  10 юни – понеделник, 17ч.
  Сцена площад „България” Димитровград

  17ч.
  Фолклорен концерт
  С участието на:
  1.Детска градина „Пролет” и детска градина „Радост”
  2.Детска танцова формация „Алма” с. Ябълково
  3.Детска вокална група „Добричанче” с. Добрич
  4.Детски танцов състав „Пъстрица” Хасково
  5.Детски танцов ансамбъл „Южняче” Хасково

  19ч.
  Фолклорен концерт
  Ансамбъл „Слобода” Нови Сад – Сърбия
  Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград
  Панаир на занаятите
  Хоротека на открито с танцов клуб „Любители на фолклора” Хасково.

  11 юни – вторник, 17ч.
  Сцена площад „България” Димитровград

  17ч.
  Фолклорен концерт
  С участието на:
  1. Детска градина „Слънце”
  2. Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград

  19ч.
  Фолклорен концерт
  1.Ансамбъл “Загорче” Стара Загора
  2.Танцов ансамбъл „Южняци” Хасково

  Панаир на занаятите
  Хоротека на открито.

  12 юни – сряда, 18.30ч.
  Спортна зала „Младост” Димитровград

  Ансамбъл „Слобода” Нови Сад – Сърбия
  Фолклорен танцов ансамбъл “Заря” – Правец

  13 юни – четвъртък, 18.30ч.
  Спортна зала „Младост” Димитровград

  Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка” Благоевград
  Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  22.09.2019
  Последни новини