29 °C

"С танците на дедите ни" за осми път в Димитровград

Изображение 1 от 4

  Осмото издание на Международния фолклорен фестивал "С танците на дедите ни" ще се проведе в Димитровград от 9 до 13 юни. Организатори отново са читалище "Звездица" със съдействието на Община Димитровград, други местни читалища и спонсори.

  Тази година на сцената пред кметсвото ще се представят танцьори от Сърбия, а също и формации от Благоеврград, Правец, Сливен, Хасково, Димитровград, Мерилчери, Ивайловград, Първомай, с.Ябълково, с.Каснаково, с.Брод, с.Странско и с.Добрич.

  И тази година организаторите са предвидили отново Панаир на занаятите и Хоротека на открито. Те ще бъдат три поредни вечери - 9, 10 и 11 юни на площад "България" от 17:00. На 12-ти и 13-ти юни концертите ще се състоят в спортна зала "Младост" от 18:30.

  Фестивална програма:

  9 юни – неделя, 17ч.
  площад „България” Димитровград

  Празник на хорото
  Танцуват:
  1.Фолклорен танцов клуб Евридика от гр. Първомай
  2.Танцов колектив „Карамфилчето”, Ивайловград
  3.Танцов клуб „Веселие” Хасково
  4.Танцов клуб „Воденицата” Хасково
  5.Група за народни хора „Магия” гр. Меричлери
  6. Група за народни хора ОУ „Д. Матевски”Меричлери
  7.Танцов клуб " Богоровци" Димитровград
  8.Танцов клуб „На мегдана” Димитровград
  9.Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград

  Пеят:
  1.група за автентични песни при НЧ „Искра - 1926” с.Каснаково
  2.група за автентичен фолклор при НЧ „Нов път - 2011” с.Добрич
  3.група за изворен фолклор при НЧ „Пробуда - 1910” с. Странско
  4.фолклорна група при НЧ „Пано Ангелов - 1926” с.Брод

  Панаир на занаятите - майстори занаятчии от Димитровград, Хасково и Пловдив.
  Хоротека на открито

  10 юни – понеделник, 17ч.
  Сцена площад „България” Димитровград

  17ч.
  Фолклорен концерт
  С участието на:
  1.Детска градина „Пролет” и детска градина „Радост”
  2.Детска танцова формация „Алма” с. Ябълково
  3.Детска вокална група „Добричанче” с. Добрич
  4.Детски танцов състав „Пъстрица” Хасково
  5.Детски танцов ансамбъл „Южняче” Хасково

  19ч.
  Фолклорен концерт
  Ансамбъл „Слобода” Нови Сад – Сърбия
  Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград
  Панаир на занаятите
  Хоротека на открито с танцов клуб „Любители на фолклора” Хасково.

  11 юни – вторник, 17ч.
  Сцена площад „България” Димитровград

  17ч.
  Фолклорен концерт
  С участието на:
  1. Детска градина „Слънце”
  2. Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград

  19ч.
  Фолклорен концерт
  1.Ансамбъл “Загорче” Стара Загора
  2.Танцов ансамбъл „Южняци” Хасково

  Панаир на занаятите
  Хоротека на открито.

  12 юни – сряда, 18.30ч.
  Спортна зала „Младост” Димитровград

  Ансамбъл „Слобода” Нови Сад – Сърбия
  Фолклорен танцов ансамбъл “Заря” – Правец

  13 юни – четвъртък, 18.30ч.
  Спортна зала „Младост” Димитровград

  Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка” Благоевград
  Танцов ансамбъл „Звездица” Димитровград

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  08 юли 2020
  Последни новини