От общината приканват гражданите да ползват прецизно водата, до отстраняване на ВиК авариите

От община Димитровград разпратиха писмо до медиите във връзка с проблемите във водоподаването на града.

Текста на писмото:

Три аварии на главната водонапорна тръба затрудняват водоподаването за Димитровград и Меричлери. Целият ресурс от хора и техника на Вик работи денонощно за отстраняването на тежката авария. Включено е водоподаване от втори източник от помпена станция с. Черногорово. Големото потребление на вода в последните часове не позволява тя да достигне до най-високите етажи в града. Приканваме гражданите да ползват прецизно водата, за да може дебита да достигне до всички. От ВиК уверяват, че продължават да работят по отстраняването на аварията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ив
    Иво
    10 -1
    19:04, 28 юни 2019

    Той вода няма и по 1вите етажи, то заради голямото потребление в последните часове било проблема! По неглежиражо не можахте ли да се изкажете?

  • 2
    Т1
    Т12345
    4 -3
    19:08, 28 юни 2019
    Не знам къде е пусната, но на първите етажи сме и нямаме и капка, няма и изглед да има скоро вода!
  • 3
    Ан
    Анелия В.
    8 0
    19:26, 28 юни 2019

    Абе хора от ОБЩИНАТА, вие вместо мейли на медиите да пращате, вземете и публикувайте на страницата си тази на вик. От няколко часа презареждам страницата на общината за информация и там няма нищо същото и със страницата на вик дград. тези сайтове за какво ги плащаме ако не ни информирате своеврвмонно?

  • 4
    Бо
    Бора
    3 0
    21:51, 28 юни 2019
    Това е абсурд! Не знам това водоподаване с какви темпове работи, но в 22 часа няма и капка на 8 етаж. Може и въобше да не дойде и за това явно ше са виновни потребителите от ниските етажи. А дежурният във ВиК никакъв го няма.Безобразие!
  • 5
    Ту
    Тур до коленко
    3 -2
    22:26, 28 юни 2019
    Плащаме отровна уранова вода,по-3,20лв за кубик!!!Всеки ден аварии,които се отстраняват от некадърници и на другият ден пак авария!!!!На всичкото отгоре и условия поставят!!!Защо трябва да плащаме за вода,която става само да си измиеш кенефа!!!!Ама иначе минават инкасаторите по къщите на хората,и който не си е платил водата......моля да платите че ВИК нямали пари....щяли да теглят кредит да си погасяват задълженията...голям срам!!!Страхливи роби сте всички хасковлии,и 5лв. да ви направят кубика пак ще плащате роби страхливи!!!Това ако стане в Гърция,мале майко....ще има сеч на поразия,палене, чупене,бунтове,докато се оправят нещата!!!А пак вие страхливи роби,чакайте някой да дойде да ви оправи проблемите,дотогава ще плащате като араби,вашите сметки и сметките на ц.и.г.а.н.и.т.е.!!!
  • 6
    Ту
    Тур до коленко
    3 -1
    22:35, 28 юни 2019
    Поздравявам всички некадърници,от ВИК и Община-Хасково,с най-лютите български псувни!!!
  • 7
    Ту
    Тур до коленко
    4 -1
    22:38, 28 юни 2019
    Димитровград сте същите некадърници като Хасково!!!
  • 8
    Бо
    Бора
    2 -1
    23:18, 28 юни 2019
    Имате ли вода по високите етажи? На 8 в центъра до общината, все още няма.А е близо 23.30. Дали са спрели водоподаването? Ето затова градът ще е от старци и ц*****.
    • Гр
      Гражданин
      6 0
      06:12, 29 юни 2019
      Тази авария е в резултат от безхаберното управление на общината по В и К въпросите. Та нали сам кмета постави Петко Ангелов управител на " В и К", за да може да се приеме водопровода Димитровград-Меричлери. Един обект който тежи на водопреносната мрежа на Димитровград.Вместо да се използват по Генплана двата геоложки сондожа с 40 л./сек намиращи се западно от кв. "Черноконево". Тази авария не е от днес. Това показва, че липсват точните помпени агрегати, липса на мощности и знание.Сега същите тези общинари приканват за пестеливо изразходване на водата, вместо да си зададат многото въпроси относно некомпетентното ръководство на "В и К" и общината. Зная, че журналистите от дг нет пазят кмета от истината и няма да публикуват коментара, но за това сме на 112 место по криеница.

Още новини

Последни новини