БОЕЦ: Сега Гешев светна като коледна елха. Преглед на печата

F-16.

"Дума":

"Авионамс" ще отговаря за поддръжката на F-16 у нас

Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се осъществява във взаимодействие между Военновъздушните сили (ВВС) и авиоремонтния завод "Авионамс". Това ясно стана от думите на Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в "Локхийд Мартин". Той участва в съвместна пресконференция на представители на компанията и американското посолство в България.

Поддръжката е част от пакета и тя ще зависи от това къде българските ВВС изберат да базират самолета, посочи Робинсън. Той очаква, че самолетите ще бъдат базирани в авиобазата "Граф Игнатиево".

Директорът на американската компания не пропусна да похвали бойните самолети, които ще получи България. По думите му това, което ще получи българската армия, е "най-съвременният боен самолет от четвърто поколение в света".

Не мога да коментирам какво въоръжение е закупено или не е, нямам достъп до тази информация, каза Джеймс Робинсън, попитан дали се намалява стойността на F-16 като многофункционален изтребител, ако не бъдат купени т.нар. умни оръжия "въздух-земя". Той заяви, че самолетите имат пълни способности да използват въоръжение "въздух-земя", включително и "умни" оръжия, ако България реши да купи такива в бъдеще.

Гешев.

"Сега":

БОЕЦ: Сега Гешев светна като коледна елха

Гражданското движение БОЕЦ разпространи на своя сайт отговора, който е получило от Апелативната специализирана прокуратура на свой сигнал относно единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

Сигналът е внесен 17.05.2019 г. в ИВСС, ВКП и Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. В него се казва: "От изложеното по-горе става ясно, че жената, с която прокурор Иван Гешев живее на семейни начала - Детелина Ханчева, и съдружникът на Александър Иванов Ваклин - Марио Найденов Кръковски, имат общи бизнес интереси и са участвали в разпоредителни сделки за имоти в гр. София. Считаме, че е налице конфликтност и заинтересованост в интересите на основния свидетел по делото "Иванчева и Петрова" - Александър Ваклин и ръководителя на Специализираната прокуратура - прокурор Иван Гешев, който не само участваше при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и вземаше дейно участие с медийни изяви, но и се произнесе още в деня на задържането относно виновността на задържаните, че събраните доказателства са мечта за всеки прокурор. Подобни зависимости следва да бъдат обявявани предварително, за да не участва заинтересуваната страна по делата."

Поклонникът.

"Монитор":

Прокуратурата в Перник обвини тираджия за убийството на 77-годишния Коста Янков

Окръжната прокуратура в Перник повдигна задочно обвинение на 46-годишния Димитър К. за умишленото убийство на 77-годишния Коста Янков - участник в поклонническия поход "Светият път", посветен на 550-годишнината от връщане мощите на Св. Йоан Рилски в Рилската света обител, съобщиха на пресконференция от държавното обвинение и МВР.

Тялото на бай Коста, доайен на туризма и ултрамаратонец, бе намерено на 28 юли около 9 часа край пътя между Горна Диканя и село Дрен. Възрастният мъж е пребит и душен. Открит е чисто гол, само с чорапи на краката. Дрехите му не са открити, както и платнената торба тип мешка, в която носел дребни лични вещи. Не е намерен и мобилният му телефон, който бил от най-старите модели.

Чума.

"24 часа":

Регистрираха огнище на африканска чума от труп на диво прасе във Видинско

Областната епизоотична комисия във Видин прие днес неотложни мерки, след като е установено първично огнище на заболяването африканска чума по свинете при труп от дива свиня в село Бела, община Димово.

Това съобщават от областна администрация Видин. На заседанието на комисията днес д-р Адриан Данков, директор на Областната дирекция за безопасност на храните във Видин, е съобщил, че заболяването при дивото прасе е открито в началото на миналата седмица край село Бела. Той е уведомил, че има заповед на изпълнителния директор на БАБХ, с която е потвърдено заболяването от АЧС при дива свиня, с конкретни географски координати и е определена инфектирана зона в размер на 200 кв. км около констатирания случай.

Приети са мерки за ограничаването на болестта в региона, като извършването на дейности по дърводобив и земеделски дейности в инфектираната зона ще се осъществява само при неотложност и след уведомяване на ТП ДГС - Белоградчик.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини