Влезте във форма за лятото със 7 стъпки!

Горещите летни дни наближават безмилостно и неотменимо. Ако през зимата по-широките и затворени дрехи са прикрили някой и друг качен килограм, това вече не е възможно.

По-отворените дрехи, късите панталони и полите вече се завърнаха в гардероба ни. Предлагаме ви 7 стъпки за бърза корекция на тялото. Благодарение на тях ще направите фигурата си по-привлекателна и няма да се боите да носите каквото ви се прииска.

1. Изправете гърба

Много от нас изглеждат по-пълни, заради изгърбената си фигура. Пробвайте да изправите раменете и да глътнете корема. Преди да излезе от къщи, постарайте се да излезете с добро настроение – усещайте се женствена, припявайте си весела песен или си напревете комплимент. Тези малки трикове ще ви направят по-уверени и по-стройни.

2. Вечеряйте зеленчуци

Дайте още от днес да започнем акция: за вечеря задължително зеленчуци. Никакви бисквити и шоколади. Нека това да бъде вкуска зеленчукова салата! След такава вечеря и сънят ви ще бъде по-приятен и лек.

Тази лека промяна ще повлияе на фигурата ви без да усещате глад. И не забравяйте – вечерята трябва да бъде поне 2 часа преди сън.

3. Направете си едночасова разходка

Не става дума за тичане или друг вид физическо натоварване. Една лека и с умерена скорост разходка ще ви разведри. Можете и да подберете мястото – парк, крайбрежна или просто тиха улица. Някои жени не обичат да продят безцелно по града – ако сте от тях, измислете си някакво занимание. Например, разходете се до познат магазин в центъра на града и купете необходимите ви продукти от там.

4. Пресмятайте калориите

Ако не ви допадат диетите и забраните, пробвайте с изчисляване на приетите калории. Ако искате да отслабнете за началото на юлската отпуска, опитайте се в продължение на месец да приемате между 1500 и 1600 калории на ден.

За целта ви препоръчваме да се снабдите с указател на калориите (по книжарниците можете да намерите такъв в няколко варианта) или пък се допитайте до интернет ресурс.

5. Заобичайте тялото си

Доближете се към огледалото и добре се огледайте. Ако това беше тялото на ваша приятелка, с какво бихте я посъветвали? Поговорете с тялото си, както говорите на своя добра приятелка и веднага ще усетите по кой път да поемете. Може би си струва да се откажете от бързата храна и да наблегнете на плодовете? Или пък трябва да отмените за известно време следобедния шоколад? Пробвайте!

6. Направете си абонамент за плуване

Прашният и опушен глад, високите температури и суетата – кое може да се определи като по-лошо от това? Направете лятото дружелюбво и радостно – започнете да посещавате басейн два пъти седмично. Правете упражнения във водата и ще забележите колко бързо и неусетно ще се освободите от излишните килограми.

7. Занимавайте се с нещо любимо

Психолозите казват, че преяждаме от безделие. Когато човек е увлечен от нещо, не мисли за храна. Заемете с правене на нещо, което ви привлича повече, отколкото яденето.

Може да си поставите за цел, например, да заснемете красиви места из града, да нарусивате картина (ако не сте изпробвали творческите си умения досега, пробвайте!) и т.н.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини