ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за местния вот

ГЕРБ и СДС подписаха предизборно споразумение за общо явяване на местния вот. Документът бе парафиран от Бойко Борисов и Румен Христов в присъствието на заместниците им Йорданка Фандъкова и Теодор Петков.  

Това обединение на старата и новата десница е много важно, защото така отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм, отговорност и желание да продължим промените в българските общини, коментира Фандъкова. 

Много се надявам да постигнем договореност за големите знакови общини в България - София, Пловдив, Стара Загора, обясни Румен Христов. 

Общата ни ценност е Европейската народна партия, заяви Борисов по повод споразумението.

Според него "изборите в София ще бъдат много подли, заради установената практика БСП да се прилепва към някой кандидат" Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива и да не издигаш свой кандидат в голям град, попита лидерът на ГЕРБ.

"Само ако започнем да изброяваме направеното за последните 10 години в София - даже няма да започна с метрото, как изглеждат парковите ни пространства, ремонтите на "Лъвов мост", на Телевизионната кула, на Семинарията, Южната дъга. Това е град, в който на практика няма безработица - технопарка, индустриалните зони около София, Кремиковци, Божурище. Да не говорим за училищата, за детските градини, за всичко, което бе изградено.

На всичко това се противопоставя един популизъм с обещания за промяна. Те няма какво да променят", отсече Борисов. 

С метрото изградихме един подземен град, каза още той. 

Ако нашите колеги отляво искат да водят битка с нас, да си издигнат кандидат. Не приемам да подкрепят някого в град като София, а за кандидата, ако е успешен, да казват, че е техният, а ако е неуспешен – да бягат от него като дявол от тамян”, заяви Борисов. Така направиха и в "Младост" - пък после Кадиев пръв се отказа от Десислава Иванчева. Предлагаме направено срещу популизъм, заяви Бойко Борисов.

"Спомням си по "Граф Игнатиев" какви стари трамваи дрънчаха. Всичко беше изкривено. Сега, ако някой се спъне - не че е хубаво, трябва да се поправи, ама то нямаше какво друго, само да се спъваш, спомни си Борисов. 

Хората искат още повече да се направи, смята Бойко Борисов. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    3 0
    13:38, 27 авг 2019
    Хаде пак лакардии и дрйнкане глупости на корем
  • 2
    Ша
    Шайка
    1 0
    20:23, 27 авг 2019
    Комунистите от ГЕРБ и "десните" от СДС заедно в кражбите.
Последни новини