4 °C

"Нощните птици" слизат от екрана на БНТ

Дългогодишното предаване за култура на БНТ1 "Пиано бар "Нощни птици" слиза от екран и от есента няма да се излъчва.

Новината не бе официално съобщена от БНТ, която наскоро обяви други промени в програмата - падат предаванията "Стани богат" и "Спортисимо", а "Бързо, лесно, вкусно" продължава с намален наполовина бюджет.

Вестта за спряното предаване нa водещата Искра Ангелова се появи първо в Standartnews. Последваха реакции от хора на културата и зрители, а БНТ не я опроверга.

"Естествено, че ме е яд, защото бях част от "Нощни птици" 14 години, но съм бесен, че всичко свършва така безславно и то заради прищявката на един човек, който ще докара БНТ до духовен фалит", написа във фейсбук профила си музикантът Петко Славов.

Певицата Вяра Пантелеева, също част от екипа, реагира носталгично:

11 години от живота ми, почти 12...
Споделях и преживявах с тези хора...
Много ми е тъжно...
Не знам какво да кажа ще ми се да вярвам, че доброто побеждава...
Ужасно много ценя и уважавам Искра и колегите ми, с които работихме толкова години и запазихме доброто отношение, уважението и хармонията!
Важни и все по-рядко съществуващи качества между хората!
Този остров на културата трябва да бъде спасен!

"Приключват ни... Нямат нужда от "нощни птици", защото културата не е нужна на новите властници!!!", написа Петър Писарски от група "Атлас". 

"Омръзна ми! Ужасно ми омръзна само с тъга да си припомняме за поредното "свалено" предаване, което показваше тлеещия културен живот в загиващата ни държава!!! Най-смисленото представяне на група АТЛАС в медия...", добавя той.

OFFNews потърси за коментар генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Той заяви, че не е негова работа да коментира промени в програмната схема и че БНТ ще обяви обновената си програма съвсем скоро.

"Нощни птици" е външна продукция. По неофициална информация мотивът са съкращенията в разходите на БНТ, която е в остра финансова криза. 

По-рано този месец бе закрит целият отдел за връзки с обществеността на телевизията. Така бе прекъснат официалният канал, по който медиите могат да зададат въпросите си. Сега съобщенията от националната телевизия се изпращат до редакциите от отдел "Маркетинг", а при опит за обратна връзка по имейл той бива препращан на няколко адреса и накрая се връща като недоставен.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини