7 °C

Официално представиха новия календар на Община Димитровград

  Днес от 12 часа бе представен официално новия календар на Община Димитровград, в навечерието на празника града. Представянето бе в лятната читалня на димитровградската библиотека "Пеньо Пенев".

  На официалната церемония по представянето на календара, който е събор от произведения на изкуството и е за периода септември 2019 година - август 2020 година, говориха кметът Иво Димов, авторът на календара Стефан Чурчулиев и директорът на историческия музей, Елена Георгиева. Официални гости на събитието бяха представителите на побратимени на Димитровград градове от Сърбия и Хърватска, които след церемонията разгледаха и местния музей.

  За 12-та поредна година автор на календара е Стефан Чурчулиев, който пред гостите на събитието заяви, че "един град, който подкрепя културата си, има бъдеще и едно малко доказателство за това е календарът на Общината". Чурчулиев представи календара месец по месец и заяви, че тазгодишната концепция е светлината - като символика на бъдещето, светлината е това което ни изгражда, светлината е в душите ни, светлината е навсякъде около нас, тя рисува и ни помага да живеем.

  Първата творба, която е на корицата е на Владимир Пенев - димитровградски художник. Месец септември е на Румен Скорчев, за октомври месец е подбрана творбата на акад. Дечко Узунов - Устрем и покруса, ноември е с творбата на Димитър Лалев - любовна песен, последвана от творбата на Димитър Казаков - Нерон. Пътрвия месец за 2020 година е представен с творбата на Милко Божков - Летен ден, февруари е изобразен от Ивайло Горанов - Портрет, март месец с творбата на акад. Светлин Русев - Кариерата - платно представящо димитровградска кариера, април месец е отреден на Петко Чурчулиев - бащата на автора на календара, с произведението от Димитровград - Пейзаж. Май месец е олицетворен с произведението на Василка Монева, юни месец е за автора на календара Стефан Чурчулиев, юли - Димитър Филипов, и последния месец в димитровградския календар е август, изобразен с творбата на Иван Милушев.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще осъществите своите намерения благодарение на упоритата си работа и желанието за успех. Ориентирате се чудесно в непредвидена ситуация и това ви предоставя несравнимо предимство пред конкурентите ви. Прекалено сериозно гледате на промените, направете живота си по-спокоен, освободете се от притесненията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Покажете решимостта си да действате, без да изпадате в излишна паника. Събитията ще ви покажат вярната посока, няма да сте затруднени в избора си. Нещата ще се случват най-често такива, каквито ги предвиждате. Лидерските ви заложби ще се изявят, с което ще създадете мощна група около себе си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате провокации, които ще ви карат да се чувствате недооценени на работното място. Освободете се от тези си чувства и мислете за промените, които предстоят. Имайте търпение и вярвайте в успеха си. Скоро ще забележите, че предложенията ви се одобряват и ценят, но нека това не ви възгордява.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Развитието на делата ви изисква повече съсредоточеност. Недопустимо е да проваляте вече договорени условия, само защото сте лично възпрепятствани. Бъдете прагматични и времето ви ще стигне за всичко. Снабдяването ви с нужната информация ще ви подтикне към по-голяма активност и ще подобрите финансовото си състояние.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навлизате в благоприятен период за професионалното си развитие. Получавате възможността да покажете на какво сте способни и това ви отваря доста работа. Едва ли ще има от какво да сте недоволни, тъй като делата ви се развиват успешно, а ваша идея е радушно възприета от деловите ви партньори. Не се отказвайте от намеренията си, дори в началото да ви е трудно.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не всичко, което сте планирали има шансове да се случи. Но вие не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Днес можете да си позволите някои дребни удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Стабилното ви финансово състояние ви го позволява. Ще получите покана за гостуване.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Без да сте притискани от времето или някой друг, ще покажете умения и находчивост в изпълнение на поетите ангажименти. По-леко ще общувате с околните, ще се радвате на успехите им и ще споделяте намеренията им. Добрата ви форма – физическа и духовна ще ви позволи да постигнете напредък и в сфери, различни от професионалните ви интереси.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес ще успеете да напреднете в професионалните си търсения. Успехите ви ще се увеличат, ако съчетаете усилията си с тези на хората, с които работите. Навлизате в период на финансов стабилитет. Макар, че желанията ви са големи, ще можете да си позволите не малко неща.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се толерира работата в екип, от нея ще получите по-високи приходи. Ще ви се удава да организирате активността на много хора и да ги мотивирате да дадат най-доброто от себе си. Не пренебрегвайте вниманието, което ви се отделя от една интересна за вас личност. От това може да се получи сериозна връзка.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С позитивно отношение към въпросите на деня ще намерите по-бързо решение за тях. Бъдете открити и честни в отношенията си и не търсете на всяка цена лична изгода. Приемайте с чувство за хумор различното, без да изпадате в излишни откровения. Раздразнителността ви дистанцира околните, от което вие губите.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С участието си във важно събитие, ще покажете отношението си към проблемите, които се обсъждат и начините за решаването им. Имате енергия да се преборите с много от несъвършенствата на другите, важно е да не се отказвате. Не крийте чувствата си към човека, който ви привлича. Тревожите се излишно за някого, нещата ще се подреждат добре за него.
  09 дек 2019
  Последни новини