"Димитровград на младите" дава 10 000 лв на младежки проекти

Община Димитровград предоставя възможност на млади хора, които имат идеи и инициират  нови проекти да получат възможност за финансирането им. С  програмата „Димитровград на младите” се насочват усилия към повишаване на качеството на образователния процес, инициативността, отговорността и активността, чрез диференцирана грижа към личностното развитие на децата, учениците и младите хора от Община Димитровград.

В тази връзка за 2019 г. предстои провеждането на втора сесия за набиране на предложения за финансиране. Попълнените документи се подават от 23.09.2019 г. до 27.09.2019 г. на гише 1 в Общински център за информация и обслужване на гражданите в сградата на общинска администрация, бул. „Г.С.Раковски” № 15.

Необходимата документация за кандидатстване може да се изтегли от сайта на Община Димитровград.

Припомняме, че през 2017г. гимназисти от ПМГ "Иван Вазов" реализираха проект под наслов "Помним ли?", чиято цел бе под формата на състезание да се припомнят важни исторически събития и факти, а през 2018г. "Библиотеката за тийнейджъри" бе одобрена и по-късно успешно реализира своя проект.

Автор на общинската програма "Димитровград за младите" е шефът на комисията по образование към местния парламент Тодор Тодоров. Идеята й е да финансират малки младежки проекти, като по този начин ще бъдат стимулирани младите димитровградчани от 16 до 35 години. Общият бюджет на програмата за 2018г. е в размер на 10 000 лв., като финансирането на един проект не може да надхвърля 1 500лв.

Кандидатстващата организация осигурява съфинансиране не по-малко от 10% от общата стойност на проекта, а право на участие в разработването на проекти ще имат училища, детски и младежки центрове и организации, Градска библиотека „П. Пенев“, младежки неправителствени организации (МНПО), регистрирани в България като юридически лица с нестопанска цел.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини