15 °C

"Модерното и опасното днес" дискутират на Национална младежка среща тийнейджъри в Димитровград

От 22 до 24 февруари 2019г. в зала „Гроссето“ на Община Димитровград ще се проведе Национална младежка среща, която се осъществява по програма "Димитровград на младите“, информират от ОП "Детски и младежки център".

Проектът се нарича ,,Модерното и опасното днес“ и представлява организиране и провеждане на Национална младежка среща. Той е насочен изцяло към групата на тийнейджърите, а общата стойност на проекта е 1650лв.В него ще вземат участие около 30 младежи, 15 младежки работници от цялата страна, както и около 28 членове на местния Общински ученически парламент в Димитровград. Участниците ще са представители на младежки парламенти, младежи съвети и други различни младежки организации от цяла България.

Те ще се информират по теми от съвремието, които ги вълнуват и са част от тяхното ежедневие, като им бъдат изнесени лекции от поканени специалисти и след това всички участници заедно ще дискутират актуалните „модерни и опасни“ тенденции в днешно време.

Основната цел на проекта е да подпомогне младежката информираност и да постави основни познания у тийнейджърите и младите хора по актуални за тях теми.
Темите, които ще бъдат промотирани на младежкия форум, са предложени от общински ученически парламент и са следните:

"Що е дизайнерска дрога?"
"Вредното влияние на алкохола върху организма на тийнейджъра"
"Как безопасно да бъдат използвани Интернет и социалните мрежи?"
"Вредата от ранната намеса на пластичния хирург"
"Важно ли е да имаш татус днес?"
"Фитнесът и хранителните добавки"


Всеки от участниците ще има възможност да задава своите въпроси към професионалисти по темите, да изрази мнението си по всяка тема и да защити своята позиция или теза в ролеви игри и дебати. Основни организатори на Националната младежката среща ще бъдат членовете на Общински ученически парламент Димитровград.

Като резултат от проекта се очаква да се подобри комуникацията между младежи от цяла България, както и да се подобри информираността сред младите в невероятната атмосфера на "Градът приятел на детето" - Димитровград. С осъществяването на дейностите ще се популяризира нашият красив град сред подрастващите от цялата страна, както и известни и доказани личности от него, които ще влязат в ролята на лектори в проекта.
Ръководител на проекта  e Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, координатор на проекта  - Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“ в ОП „ДМЦ“, организатори са Общински ученически парламент – Димитровград, Мерилин-Георгия Фералиева- основен организатор, Симона Андонова-PR на младежкия форум, Диляра Мурадова – арт оформление, Недялко Георгиев – отговорник логистика, Людмил Георгиев – отговорник логистика, технически сътрудник - Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“ в ОП „ДМЦ“.
Доброволци към проекта са съученици на членовете на ОУП и деца от другите школи в ОП „ДМЦ“ – те ще помагат за логистиката, настаняването и съпровождане на младежите-гости до залите и местата за дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
16.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
16.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
16.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
16.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
16.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
16.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
16.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
16.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
16.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
16.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
16.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
16.10.2019
Последни новини