4 °C

"Модерното и опасното днес" дискутират на Национална младежка среща тийнейджъри в Димитровград

От 22 до 24 февруари 2019г. в зала „Гроссето“ на Община Димитровград ще се проведе Национална младежка среща, която се осъществява по програма "Димитровград на младите“, информират от ОП "Детски и младежки център".

Проектът се нарича ,,Модерното и опасното днес“ и представлява организиране и провеждане на Национална младежка среща. Той е насочен изцяло към групата на тийнейджърите, а общата стойност на проекта е 1650лв.В него ще вземат участие около 30 младежи, 15 младежки работници от цялата страна, както и около 28 членове на местния Общински ученически парламент в Димитровград. Участниците ще са представители на младежки парламенти, младежи съвети и други различни младежки организации от цяла България.

Те ще се информират по теми от съвремието, които ги вълнуват и са част от тяхното ежедневие, като им бъдат изнесени лекции от поканени специалисти и след това всички участници заедно ще дискутират актуалните „модерни и опасни“ тенденции в днешно време.

Основната цел на проекта е да подпомогне младежката информираност и да постави основни познания у тийнейджърите и младите хора по актуални за тях теми.
Темите, които ще бъдат промотирани на младежкия форум, са предложени от общински ученически парламент и са следните:

"Що е дизайнерска дрога?"
"Вредното влияние на алкохола върху организма на тийнейджъра"
"Как безопасно да бъдат използвани Интернет и социалните мрежи?"
"Вредата от ранната намеса на пластичния хирург"
"Важно ли е да имаш татус днес?"
"Фитнесът и хранителните добавки"


Всеки от участниците ще има възможност да задава своите въпроси към професионалисти по темите, да изрази мнението си по всяка тема и да защити своята позиция или теза в ролеви игри и дебати. Основни организатори на Националната младежката среща ще бъдат членовете на Общински ученически парламент Димитровград.

Като резултат от проекта се очаква да се подобри комуникацията между младежи от цяла България, както и да се подобри информираността сред младите в невероятната атмосфера на "Градът приятел на детето" - Димитровград. С осъществяването на дейностите ще се популяризира нашият красив град сред подрастващите от цялата страна, както и известни и доказани личности от него, които ще влязат в ролята на лектори в проекта.
Ръководител на проекта  e Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, координатор на проекта  - Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“ в ОП „ДМЦ“, организатори са Общински ученически парламент – Димитровград, Мерилин-Георгия Фералиева- основен организатор, Симона Андонова-PR на младежкия форум, Диляра Мурадова – арт оформление, Недялко Георгиев – отговорник логистика, Людмил Георгиев – отговорник логистика, технически сътрудник - Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“ в ОП „ДМЦ“.
Доброволци към проекта са съученици на членовете на ОУП и деца от другите школи в ОП „ДМЦ“ – те ще помагат за логистиката, настаняването и съпровождане на младежите-гости до залите и местата за дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
02 апр 2020
Последни новини