Фабричен дефект на детайл - предполагаема причина за пожара в „Дунарит”

Няма тлеещи огнища във военния завод "Дунарит". Обстановката вече се нормализира. Това увери пред bTV собственикът на военния завод Емилиян Гебрев.

Припомняме, вчера пожар в "Дунарит" предизвика тревога в Русенска област. Евакуирани бяха около 700 работници и жителите на най-близките населени места. Директорът на Главна дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" комисар Николай Николов още в началото заяви, че няма данни за експлозия. Децата в близките населени места Николаево и Мартен са изведени от детските градини и училищата, заяви кметът на Русе.

По думите на Гебрев локалният пожар вече е в историята. Има единствено материални последици. Няма пострадали хора, успокои Гебрев. Материалните щети не са малки, но все още не е ясно какви точно са те. Няма да бъде забавена нито една поръчка на клиентите на завода, посочи Гебрев.

Той изтъкна, че е рано да се каже каква е причината за пожара. От разговорите, проведени с работниците на предприятието, е станало ясно, че най-вероятно става въпрос за фабричен дефект на детайл, който е изработен преди години от фирма, която е създала това оборудване, обясни Гебрев.

Днес предстоят още огледи на място.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини