Митрополит Николай към д-р Емил Караиванов, кандидат за кмет на Асеновград: Познавам ви не като властник, а като добър христолюбив управник

Изображение 1 от 3

    „Ние сме се старали да утвърждаваме духовните, християнски, семейни ценности, винаги сме говорили за доброто в човека. Вие сте били неотлъчно до нас и в трудни моменти, и в празнични. За мене е чест да бъдете за мен духовен пастир. Всяка ваша препоръка е била полезна в моята работа. Не съм от хората, които спират по средата на пътя си. Много е направено, но не е достатъчно. Затова съм представил пред гражданите на нашата община своята кандидатура за нов управленски мандат. За мен ще бъде висока чест и огромна отговорност, ако вие ме благословите в моя път, който ми предстои.“ Това заяви кандидатът за кмет на община Асеновград д-р Емил Караиванов на среща с Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в митрополията в понеделник. „Всяка среща с вас ме изпълва с чувство на вълнение и духовно просветление. Вие знаете, че през последните 8 години имах честта и огромната отговорност да бъда кмет на община Асеновград. В нашата община се реализираха много инвестиции, най-важното е, че показахме много добродетелност и съпричастност между асеновградчани“, призна развълнуван д-р Караиванов.

    „Уважаеми д-р Караиванов, искрено съм ви благодарен на желанието ви да получите благословията на Светата Българска Православна Църква. Това говори за вашето християнско и родолюбиво съзнание, което вие сте доказали като кмет на Асеновград, на Българския Йерусалим. Познавам ви отдавна, всякога съм срещал от вас духовна разсъдливост. Има разлика между  управник и властник, тя е във вярата. Вие сте вярващ човек и аз със спокойна архиерейска съвест ви благославям да успеете. Вие показахте себе си като ревностен труженик на доброто, мира, любовта. Вярвам, че всичката власт е в Бога и вие с Божията помощ ще успеете. Познавам ви не като властник, аз ви познавам като добър христолюбив управник“, каза пловдивският митрополит на срещата с д-р Караиванов.

    Митрополитът продължи вълнуващото си слово с думите, че христолюбивият кмет гледа на човеците, които Бог му е поверил да управлява, като поставен да помогне на не успелите, на слабите, на немощните, те имат нужда от помощ. И друг път съм казвал, че не е добър този управник, който подритва слабите, идва момент, в който слабите го изритват. Но не само заради това. А заради свещения дълг да употребим тази власт в услуга на хората, но да се внимава властта да се употребява според от Бога дадено предназначение. Вярвам, че вие добре съзнавате това и , дай Боже, в бъдещото си служение. С Божията помощ на добър час и благословен успех, с тези думи завърши митрополитското благословение към д-р Караиванов.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.
    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Последни новини