Съкратен процес няма да се прилага при убийство, решиха депутатите

Съкратен процес няма да се прилага при убийство. Това решиха депутатите.

Големият проблем е, че управляващото мнозинство не знае какво иска. Това заяви социалистът Крум Зарков по време на дебатите по второ четене на НПК за съкратения процес. ГЕРБ осакатяват предложението ни за отпадане на съкратеното съдебно следствие, подчерта той.

Управляващите показвали, че не падат по гръб. Внимавайте с адреса на вашата критика, ядоса се патриотът Искрен Веселинов.

Зарков настоя воеводите да отстояват решението си и да подкрепят промените. Когато сте във властта не може само меда, има и на меда жилото, подчерта червеният депутат.

Дебатът според Корнелия Нинова станал объркан. Тя настоя за справедливост. Докато ГЕРБ управляват, няма да има справедливост, изтъкна червеният водач.

Според Красимир Ципов справедливостта не се решавала в НПК, а в НК. Дори и да се ограничи съкратеното съдебно следствие за тежките престъпления, пак нямало гаранция, че ще се постигне това, което искат близките на жертвите.

Какво целим да постигнем днес - да отговорим на обществените очаквания, а очакванията са за справедливо наказание, каза герберът. Преди да има съкратен процес, делата се точели с години, свидетели забравяли показанията си, а се губели и експертизи.

Преди да го има този институт са прекратени поради изтекла давност няколко стотин хиляди дела.

В крайна сметка бе прието съкратен процес да не се прилага само за убийство, както предложиха от ГЕРБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини