Село Каснаково ще стане любима туристическа дестинация заради проекта “Светилище на нимфите“ в следващия мандат на Иво Димов

Изображение 1 от 2

    Село Каснаково ще стане любима туристическа дестинация заради проекта “Светилище на нимфите“ в следващия мандат на Иво Димов.

    „Село Каснаково е едно от на-хубавите села в община Димитровград. Категорично съм против инвестиЦонните намерения на това място да се изграждат инсталации за добив на биогаз“ каза кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов пред жителите на село Каснаково. Екипът на Иво Димов предлага да се използват даденостите в района,който да се превърне в любима туристическа дестинация. В последна фаза е проектът „Светилище на нимфите“, за който са предвидени половин милион лева. В предстоящия мандат ще започне реализацията  на обект “Мавзолей“, като са предвидени консервация на всички зидове, укрепване на всички основи,  панорамна площадки, скрито линейно осветление, LED осветление във всяко стъпало. Пространството  на “Нимфеум“ ще бъде оформено. Ще бъдат поставени информационни табели на недвижимата културна ценост „Светилище на нимфите и Афродита“. 

    Кандидатът за кмет на село Каснаково Янка Ванева  подчерта, че е родена в селото, живяла е като дете, сега се зъвръща там, за да работи и да направи Каснаково по-добро място за живеене. Кандидатът за общински съветник Георги Петров - президент на Спортен клуб по борба, който има 105 участия в световни и европейски състезания и е номер едно в България през последните 6 години, също е закупил къща в село Каснаково. Той обеща да работи за хората от Каснаково и да се бори за тях, както успешно го прави в спорта.

    Жителите на село Каснаково се оплакаха на  Иво Димов, че имат  проблеми с променивото напрежение на електричеството и некачествената вода. Иво Димов съдейства за решаването на проблемите, като получи уверение от EVN –Пловдив и РЗИ- Хасково, че още следващата седмица в село Каснаково ще пристигнат специалисти за обследване на напрежението на електричеството и вземане на проби за качеството на водата.

    Видеа по темата

    Последни новини