ДАНС влезе в Община Кочериново

Служители на ДАНС влязоха в Община Кочериново. Проверката била свързана с предстоящите избори, тъй като агентите пристигнали изненадващо в петък и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните жители по настоящ адрес, съобщава "Струма".

Служителите на ДАНС представиха заповед за проверка относно регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес, която бе извършена в служба ГРАО. Съставен беше протокол и очакваме резултатите от проверката, която е рутинна, заяви по повод внезапната проверка Любка Йорданова, която е назначена за временно изпълняващ длъжността кмет, след като досегашният градоначалник Иван Минков бе издигнат за нов мандат от ГЕРБ.

Освен от служба ГРАО са изискани документи и от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори. По думите на временно изпълняващия длъжността кмет Любка Йорданова регистрираните по настоящ адрес до края на април лица в общината са само 49. Това е бройката, която е за всички 10 населени места – Кочериново и селата. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са около 3077 души, добави тя.

В битката за кмет на Кочериново участват петима кандидати. Проверката обаче най-вероятно е по сигнал, тъй като надали служителите на ДАНС обикалят всички общини преди изборите.

Полицейска проверка за евентуални изборни туристи наскоро бе извършена и в община Кресна по разпореждане на прокуратурата.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини