Ростислава Жекова: Време е да променим Хасково!

Изображение 1 от 3

    Време е да променим Хасково!

    Време е да го създадем такъв, какъвто го искаме – едно по-добро място за живеене за нас, за нашите деца, за нашите родители… За всички!

    Преди години призовахме детските градини да бъдат безплатни или с минимална такса. Тогава ни нарекоха популисти. Заявиха ни, че това е невъзможно, че всеки обяд си има ценa, че е смешно дори да го искаме. Днес таксата за детски градини е 1лв.на храноден и има законодателна инициатива детските градини да бъдат без такса.

    Преди години призовахме за програма за семейно планиране и субсидиране на инвитро процедури. Тогава ни заявиха, че не е приоритет, че това което искаме е скъпо и няма възвращаемост. Днес идеята ни бе припозната от други и е вече факт!

    Преди години призовахме за обединение между партиите в името на Хасково и начертахме път, който остана неизминат поради липсата на воля и визия как това да се случи.

    Днес излизаме с ясни цели за подобряване на града ни, с програма от мерки, които искаме да бъдат извършени и с ясното съзнание за това как да бъдат извършени!

    Днес излизаме, за да заявим, че имаме волята да направим града ни по-хубав, имаме визията да направим живота ни по-добър и моралните устои да извършим всичко това!

    Днес програмата ни е съчетание от Вяра и Традиции, от принадлежност към Род и Родина!

    ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!

    ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПРАВИМ:

    I.Социални мерки за семействата и децата:

    1.Да задържим младите семейства в града, като им осигурим среда за развитие и отглеждане на децата им, за социални контакти, култура и работа, чрез програми за развитие и просперитет, и програми за съхранение на българската ни идентичност и читалища.

    2.Да подобрим състоянието на детските градини и училищата, като база и като отношение, както и да въведем допълнителни възможности за извънкласно обучение на децата в сферата на изкуствата и занаятите на територията на училищата.

    3.Да извършим основно разглеждане на гражданските сдружения, които се допускат до социалните услуги, ползвани от училищата и детските градини, и идеологиите, които те прокарват там. Да не допуснем изкривяване на моралните ценности и приоритети според хилядолетната ни национална традиция /джендър образование, ранно сексуално образование и вмешателство в единството на семейството./

    4. Подпомагане на спорта, спортните клубове, обновяване на спортните бази и създаване на нови възможности за спорт на територията на общината.

    II.Мерки за възстановяване на реда и спокойствието:

    5.Да обърнем внимание на кварталите с преобладаващи незаконни постройки и да извършим необходимите процедури за тяхното премахване. Да не допуснем на територията на общината битнически лагери и гастролиращите в тях елементи.

    6. Да изчистим гражданските регистри на постоянно и временно регистрираните на територията на Община Хасково от незаконно регистрираните граждани, като се извърши проверка относно реалното положение на направените регистрации с оглед законовото изискване за регистриране на лицата на местообиталището им в едномесечен срок от преместването им.

    7.Да обърнем специално внимание на възстановяването на реда и спокойствието в кварталите на града и спазването на Общинските наредби, осигуряващи необходимата благоразумна тишина.

    III.Мерки за облагородяването на града:

    8.Да изградим паркинги и гаражи за обществено ползване около блоковите пространства, за да се облекчи трафика на града, тъй като в момента поради липса на паркоместа голяма част от автомобилите се паркират на пътя и затрудняват движението.

    9.Да спрем презастрояването на големите квартали, където масова практика стана да се отдава право на строеж на малкото свободни места обособени като градинки или паркинги.

    10. Да изготвим нов устройствен план на града, с който да се спрат спекулациите и възможността за презастрояване, съществуваща до момента.

    11. Да подобрим инфраструктурата в крайните квартали и вземем на мерки срещу задръстванията в центъра на града.

    12. Да подобрим качеството на питейната вода и водоносната мрежа на града.

    IV.Мерки за икономически просперитет:

    13. Да съживим местното производство и бизнес като единствен сигурен начин за икономически просперитет на общината и нейните граждани. Създаване на програми за подкрепа и развитие на местното производство и местната търговия, както и създаване на занаятчийски и фермерски базари на територията на Общината.

    14.Да съживим пазара на труда и създадем условия за привличане на квалифицирани млади специалисти с достойно за труда им заплащане.


    НА БАЗАТА НА ТАЗИ ПРОГРАМА ИЗГРАДИХМЕ ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ГРАДА НИ, КОЯТО ДА ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ, РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ, КАТО ЗАПАЗИ ИДЕНТИЧНОСТТА НИ!

    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС С НОМЕР 34 И НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОСРЕЩНЕМ БЪДЕЩЕТО!

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини