БСП нямат законово основание да искат касиране на изборите в София

Ние в БСП нямаме законово основание да искаме касиране на изборите в София. Това обясни Христо Проданов в студиото на Нова телевизия във връзка със заявката от страна на ИК на Мая Манолова от снощи. Проданов заяви, че ръководството на БСП е направило всичко по силите си да подкрепи кандидатурата на Манолова, но друг е въпросът дали са успели на 100% да изпълнят тази задача. В студиото на Нова телевизия Проданов отклони въпроси по отношение на заявката на Манолова за нов и собствен политически проект. Дори според думите му, той лично знае от Манолова, че тя няма амбиции за това. Въпреки това Проданов заяви, че първо трябва да се видят политически платформи и намерения. В БСП не са пресмятали рисковете от нов ляв политически проект около бившото си острие.

По думите му БСП е подкрепила Манолова като кандидат за София заради "леви политики", а ръка към десните е подала лично Мая Манолова, не социалистите.

Проданов като цяло изказа задоволство от резултатите на социалистите на местните избори, отклонявайки въпроси за подкрепата на БСП за независими кандидати. Той причисли и резултатите на БСП във Варна към успешните: Това не е победа, но не може да се нарече и слабо представяне. Според Христо Проданов няма сериозни основания да се смята, че Борислав Гуцанов може да иска оставката на ръководството на партията и на лидера Корнелия Нинова. Кога е казал Гуцанов, че трябва Нинова да си подаде оставката - днес или утре, попита с ирония Христо Проданов.

В коментар за добите резултати от изборите, които отчита БСП, Христо Проданов причисли и целия протестен вот срещу ГЕРБ, включително и загубата от стана на ГЕРБ на половината районни кметове в столицата, включително и кметовете на "Демократична България". Страхът и натискът бяха огромни. Ние смятаме, че сме постигнали успех", заяви Проданов и призна, че София за БСП е трудна. По думите му, доверие се гради трудно, но той е уверен, че ако работят, социалистите ще постигнат победа в София.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини