Роди се Мирела - първото бебе за 2020 в Димитровград, получи подаръци от Общината

Изображение 1 от 6

    По традиция Община Димитровград, в лицето на зам.-кмета Яшо Минков, дари първото родено за годината бебе в димитровградското АГО.

    Вчера, 7-ми януари, в 15:45 проплака първото дете за 2020 година, родило се в Димитровград, на име Мирела. Майката на момиченцето изказа огромни благодарности към екипа на димитровградското АГО и призова бъдещите майки от града да не подценяват специалистите и условията в Родилно отделение Димитровград. Тя каза, че се чувства изключително добре и за нея и малката Мирела се грижат добри, съвестни и загрижени специалисти. Родилката пожела на дъщеря си да бъде здрава, щастлива, усмихната и да следва успешен път в живота.

    Зам.-кметът Яшо Минков по традиция дари родилката и новороденото с комплект от сувенирни сребърни момети с наричане за прощъпулник, късмет и учение, както и с голям плюшен мечок. За днешния Бабинден пък, екипът на АГО получи торта със снимка на акушерка.

    За изминалата 2019 додина в АГО - Димитровград са проплакали 139 дечица, като по думите на акушерката Валентина Стефанова, голяма част от бременните майки отиват да раждат своите деца в Хасково, защото смятат, че повечето персонал в окръжната болница им дава по-голямо спокойствие при раждането. В нашето АГО прилагаме много грижи и внимание към всички родилки и условията са добри, призоваваме бъдещите майки да дойдат и да видят, че при нас е много хубаво, като условия, отношение и квалифициран персонал.

    По време на визитата на зам. кмета се израждаше и второто детенце за годината. През изминалата 2019 година, ражданията в местното АГО са били приблизително по равно -  естествено раждане и секцио, като първата родилка за 2020г. Мария, по медицински причини е родила чрез секцио.

    На въпроса дали имат нужда от дарения, от димитровградското АГО отговориха, че винаги имат нужда от дарения и често имат дарители, като нуждите им са предимно от оделца и спални комплекти.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини