"Усещане за любов" търсят млади поети в общински конкурс

За празника на влюбените - Свети Валентин, ОП Детски и младежки център и Общинският ученически парламент организират общински конкурс за поезия на тема "Усещане за любов".

Конкурсът има за цел да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да споделят отношението си към едно толкова всеобхватно многопластово чувство като любовта.

В конкурса на тема "Усещане за Любов", могат да участват деца и младежи с авторско стихотворение в следните възрастови групи:

- от 12 до 15 години;

- от 16 до 18 години;

- над 18 години.

Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора, възраст, учебно заведение и телефон за връзка.

Всеки автор може да участва с до 2 /две/ стихотворения по зададената тема. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg до 03.02.2020г.

Оценяването на конкурсните творби, ще се осъществи от компетентно жури, състоящо се от поети, писатели и български филолози.

Награди ще бъдат присъдени във всяка възрастова група за I, II и III място, както и поощрителни такива.

Грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов” II-ро издание, ще получи всеки класирал се участник в конкурса.

Ще бъдат връчени и специални награди на Председателят на Общински съвет – Димитровград, както и Градска библиотека „П. Пенев” и Клуба на дейците на културата в Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП ,,Детски и младежки център“.

Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2020г. от 15:00ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини