Бивша учителка е читател №1 в Хасково за 2019 г., обича книги за шпионаж и детективи

Изображение 1 от 6

    Бившата учителка Димка Николова, позната сред учениците си като г-жа Радославова, е читател №1 в Хасково за 2019 г. Днес тя бе отличена от директора на Регионалната библиотека "Христо Смирненски" Кирилка Страшникова, която й връчи грамота и подаръци, сред които и нови книги.

    Димка Радославова е прочела 253 книги през миналата година. Тя сподели, че е пенсионерка от 25 години. От десетина години обаче интензивно започнала да чете книги.

    "За мене всяка книга е хубава, но най-обичам да чета книги със завързан шпионаж, детективи и накрая хубава любов", каза 78-годишната жена. Тя сподели, че страстта им към този тип книги идва от баща й, който е бил граничен офицер навремето, когато са били залавяни много диверсанти. Каза още, че харесва книгите на писателите Сандра Браун, Даниел Стийл, Нора Робъртс, Сидни Шелдън. "Понякога вечер като седна да чета книга и до сутринта я прочитам", разказа още хасковлийката.

    Димка Радославова заяви, че преди е била учител-специалист и е преподавала "Машинно чертане и конструкция на автомобила" в някогашния Образцов техникум по автотранспорт. Тя беше категорична, че ще продължава да чете книги и докато може да ходи, ще посещава библиотеката, където била посрещана радушно. Още преди да получи наградата си, тя взе цял наръч книги.

    Днес възрастната жена, която е родом от хасковското село Криво поле, бе придружавана от дъщеря си Силвия Николова, която е възпитател в Обединените ученически общежития в Хасково. Щерката също като майка си обича книгите, но заяви, че заради ангажираността си в работата и дневните ангажименти, чете сравнително по-малко.

    От Регионалната библиотека съобщиха, че през 2019 г. са имали около 2000 читатели. Най-четеният български автор през миналата година е Алеко Константинов, а най-четеният чужд автор е Даниел Стийл. Най-четената българска книга е "До Чикаго и назад" (Алеко Константинов), а най-четената чужда книга е "Под опека" (Сандра Браун).

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Мд
      Мдааа
      8 -4
      12:27, 15 яну 2020
      Сегашните поколения са по-тъпи от предишните
      ....
      Предишните знаехме да правим неща , а сегашните не
      ....
      Най ме накефиха в България Мутретата (и от двете религии) когато с вид на професори изкарат телефоня и пуснат смс :))
    • 2
      Уч
      Учен
      16 -1
      17:28, 15 яну 2020
      Браво на жената! Да продължава все така и да се радва на живота и на хубавите книги още много, много години!
    Последни новини