Празнува родилното отделение в Първомайската болница

Изображение 1 от 2

    Днес празнуват работещите в Акушеро – гинекологичното отделение на МБАЛ – Първомай.

    Безспорно едно от най-добре оборудваните отделения, не само сред останалите общински болници, отчита 187 раждания през 2019 година. Екипът е с най-ниската средна възраст в здравното заведение, но се е доказал като екип от отговорни и и успешни хора. На фона на намалената раждаемост в цялата страна, в Първомай спадът е само 15 бебета.

    За 38 път Деня на родилната помощ празнува и завеждащият отделението д-р Добрин Кръстев. Той се шегува,че ако на други места имат проблем с възрастта на акушерките, които са пред пенсия, в първомайското отделение проблемът е, че повечето са млади жени, които често излизат в майчинство, но  той твърди, че са истински професионалисти.

    По традиция в празничния ден има и раждане. Жена, която е медицинска сестра,  роди първородната си дъщеря в ранните часове на деня.

    От няколко месеца д-р Кръстев е общински съветник и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности“.  Като кандидат-кмет преди 8 години той искаше да въведе еднократна помощ за родилките от община Първомай. Идеята му не е отпаднала. В момента той проучва опита а другите общини и разглежда възможните механизми осъществяването ѝ.

    Това може да бъде някакъв стимул и компенсация за родителите, които нямат право да получават детски, убеден е докторът. В същото време е наясно, че трябва да има образователен ценз, за тези които биха се възползвали.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ге
      Георги.Дебър.
      12 0
      20:52, 21 яну 2020
      Жив и здрави да сте всички и все така с лекота да ви върви работата истински професионалист в тази област половин град сте изродили евала дай боже да наследи тези златни ръце на доктор Кръстев някой от екипа браво на вас и всеотдайността ви.
    • 2
      66
      666
      5 0
      09:35, 22 яну 2020
      Честито и продължавайте да поддържате и развивате медицинските си умения, за да поддържате високо качество.
    • 3
      Ма
      Майка
      4 -5
      11:15, 22 яну 2020
      Д-р Кръстев,
      като съветник предложи онези 20000лв. месечно, които получавате като съветници или 140 000 лева годишно, за половин час сладка дрямка и 20 000 лева за ежедневните путувания до Пловдив на Митков, да отидат за попомагане млади майки с осигуровки и образование. Това са техни пари като данъкоплатци а не ваши за лапане. Попитайте ни дали сме сугласни! Нали сте представител на социална партия? А да видя стиска ли ти!
    • 4
      Ба
      Баща
      1 -3
      17:44, 22 яну 2020
      Митков ще се мести в София така,че продължавайте да злобеете!Ще пътува до София вече сутрин и вечер 😂 Ако иска може и със самолет да идва,негова си работа!Гледайте си вие вашата не се бъркайте на хората в живота!
      • 12
        123
        5 -1
        06:45, 23 яну 2020
        Само да внимава да не излети предсрочно, защото освен да пътува нищо друго не прави. Нито знае къде се намира, нито знае какво прави. А след като 10 години е "работил" в общината понятие си няма от нищо.
      • Ба
        Баща
        2 -4
        08:16, 23 яну 2020
        Както излетя ти...без да го очакваш ли 😂😂😂Няма такава опасност!
    • 5
      Ак
      Акацир
      0 0
      11:28, 24 яну 2020
      За 2019 г. на много места отичатат повече родени деца спрямо 2018 г., има покачване на раждаемостта, спрете като папагали да пишете едни и същи клишета, неграмотни журналисти такива.
    Последни новини