Несъобразена скорост е причината за верижната катастрофа до Свиленград

Несъобразена скорост с пътните условия докара главоболия на няколко шофьори по АМ“ Марица“ в неделя сутринта.

На участък от аутобана край Свиленград станаха две катастрофи в рамките на минути.

Малко след 10 часа край Свиленград Опелът, шофиран от 36-годишен мъж от кърджалийското с.Скалище излиза от пътната лента, в която се е движи и се ударя в задната лява част на движещия се в дясната лента „Мерцедес“ с ремарке, управляван от 62-годишен мъж от Турция. Причината е, че водачът на Опела не е преценил скоростта, с която е шофирал с мократа в този момент пътна настилка, и гъстата в района мъгла, обясняват от полицията.

От удара са пострадали водачът на леката кола, който е с порезни рани по главата и возещите се при него пътници на 69г., 19г. и 11години. Те са с натъртвания по тялото.

Возещата се отпред вдясно в колата 31-годишна жена е с рани по главата и комоцио. Тя е под наблюдение в болницата в Свиленград. Минута след първата катастрофа на същата отсечка на автомагистралата край Свиленград става и вторият сблъсък. Удрят се украински ТИР, който карал 53-годишен водач и лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 46-годишен софиянец. Причината за удара отново е несъобразена с пътните условия скорост.

Водачът на леката кола също губи контрол в гъстата мъгла, навлиза е в дясно по посоката си на движение в аварийната лента и се удря отзад в товарния „Мерцедес“ с полуремарке. Вследствие от удара се е отклонил в ляво и се е ударил в дясната страна на Тира, който минута преди това е участник в първото ПТП. Водачът от София е с контузия на гръден кош, а возещата се в колата негова съгражданка на 40г. е с контузия на ляв крак. Образувани са досъдебни производства.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Aa
    Aas
    12 -2
    10:29, 27 яну 2020
    Видиш ли че те настига кола с Регистрационен номер с буква К да се знае че трябва да отбиеш встрани да изгасиш мотора,слезеш от нея да облечеш зелената жилетка и застанеш на 20 метра от автомобила и Да изчакаш 30 мин.кубинеца с буква К да се отдалечи.
  • 2
    12
    12345
    7 -4
    11:40, 27 яну 2020
    Каква несъобразена скорост бе нещастници????В ЗАКОНА ЯСНО ПИШЕ ЧЕ СЕ ЗАБРАНЯВА СПИРАНЕТО ДОРИ В АВАРИЙНАТА ЛЕНАТ НА АВТОМАГИСТРАЛА!!!!На кому к....ра държи този тир на лентата за движение????Като има опашка на границата ще ги спирате по-рано на паркингите и ще ги пускате по пет шест!!!!Само в България можеш да спреш където и както искаш и като се натресът в теб другия да е виновен!!!!!Колко пари Ви даде тираджията бе продажни полицайчета????НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!
    • Jo
      John
      3 -3
      13:54, 27 яну 2020
      какво спиране бе, дебил, ударен е на осевата линия, със цял комбайн може да се разминат там!
    • 12
      12345
      3 0
      14:18, 27 яну 2020
      Тира е бил спрян ама днес изопачават фактите!!!!Ати не се изказвай неподготвен!!!!Не си ли чел статиите от вчера???Колко им платиха да изкарат човека виновен????
    • Ло
      локомотива
      1 -3
      14:23, 27 яну 2020
      даже и да нямаше тирове на платното плоскоглавия е бързал да влезе в турско и да си купи цигари без бандерол.
  • 3
    До
    Дорчо
    1 0
    16:46, 27 яну 2020
    Най-чупливите МПС са ТИР-овете. Не вярвате ли? Наскоро пътувах за Турция. На магистрала Марица имаше спрели над триста тира. От ГКПП Кап. Андреево опашката от тирове стигаше чак отбивката за Гърция. Тава се осемнайсет километра плътно запълнени от спрели тирове и нито една лека кола. По закон в аварийната лента на автомагистрала може да се спира само при авария. Значи няма по-чупливи МПС от тировете.
Последни новини