19 купи бяха връчени за "Спортист на годината 2019"

    Боркинята Таня Тенева е спортист №1 на Димитровград в категорията “Мъже и жени над 18 години” за 2019 година.

    Момичето е на 18 години, занимава се с борба от 8 години и е завоювала куп отличия в света на спорта: 8-мо място на Европейското първенство, 7-мо място на Световно първенство, сребърен медал на Балканско първенство, бронзов медал на Световна купа, злато на Държавно лично първенство, злато в Държавен лично-отборен шампионат и злато в Международен турнив САЩ. Младата боркиня е от спортен клуб по борба - Димитровград и това е второто й отличие в класацията на Общината. Купата й бе връчена на провелата се церемония "Спортист на годината2019" в спортна зала "Младост" на 30 януари вечерта.

    В същатата категория след Таня бяха наградени, Микяй Наим на 2-ро място и Стилян Илиев на 3-то място.

    На провелата се церемония бяха раздадени 19 купи на отличилите се спортисти на Димитровград през 2019 година. Купите и наградите бяха раздадени от официалните лица, уважили церемонията - кметът Иво Димов, зам.-кметът Яшо Минков, зам.-председателят на ОбС Димитровград Юлиан Семерджиев, секретарят на Общината Венета Стоименова и председателят на комисията по спорта Тодор Тодоров.

    Специална награда за дългогодишен принос в развитието на спорта в Димитровград бе връчена на треньорът по борба Данчо Данчев.

    Отличени бяха и 10-те най-добри спортисти в детско-юношеския спорт. Първото място грабна шампионът по борба Георги Иванов, момчето е борец от клуба на Димитровград и е завоювал сребърен медал в Световно първенство, 8-мо място на Балканско първенство, 2-ро място на  Световна купа, среброто е взел в Държавно лично първенство и е спечелил златен медал на Държавен личен шампионат.

    След Георги, отличените в категорията бяха Рухан Расим (СК по борба), Денис Наим (СК по борба), Диляна Сарафова (СК Младост), Николай Николаев (СК Бугари), Димитър Гочев (СК Бугари), Теодора Иванова ( СК Бугари), Виктор Янков (СК Младост), Александър Вакрилов (СК Младост), Георги Ангелов ( СК Фаворит).

    Призът Треньор на годината отново спечели Салим Салим - треньор на спортен клуб по борба - Димитровграда, следван от Димитър Димов (СК Младост) и Гочо Гочев (СК Бугари).

    Отборните купи за 2019-година завоюваха девойките до 16 г. на Спортен клуб „Младост“ и борците от СК по борба свободен стил до 20 години.

    За доброто настроение на церемонията се погрижиха прекрасните танцьорки от "Галаксико".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      Голям Праз
      1 0
      21:37, 3 фев 2020
      Не е като да няма момчета с повече престижни награди в борбата от тая, но нали е модерно да се дават награди на жени/момичета дори и да не са ги заслужили.
    Последни новини