Huawei Search - мобилно приложение за търсене, което ще конкурира Google

Изображение 1 от 2

    Специфичната ситуация, в която е поставена компанията принуди Huawei да разработят алтернатива на Google Play Services с името Huawei HMS Core. По този начин китайският производител се надява ефективно да компенсира липсата на достъп до приложенията на Google.

    Huawei продължават да работят със своите партньори, за да създадат необходимата екосистема, която да стимулира продажбите на смартфони и да ги превърне в лидер в мобилната индустрия. Сега разбираме, че компанията вече e стартирала усилени тестове със собствена търсачка.

    Приложението се казва Huawei Search и представлява директна алтернатива на търсачката на Google за бъдещите модели на Huawei. Собствениците на устройства на компанията ще могат бързо и лесно да откриват съдържание в интернет, както и да намират файловете, които съхраняват във вградената памет на смартфоните. На този етап приложението все още е в бета фаза на разработка и не е достъпно за всички потребители. Идеята е Huawei Search да е предварително инсталирано на новите им смартфони, които нямат достъп до Android през 2020 г.

    Източник: digital.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини