Задържан е шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков

Шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков, е задържан. В кръвта му е имало следи от анфетамин и канабис, съобщи Нова тв.

„Вчера около 18:00 часа в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на мол „Парадайс“. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на удара амтомобилът изхвърчана на 20 метра вътре в кръстовището“, обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Той допълни, че журналистът е имал пулс, когато са дошли от Спешна помощ, но при транспортирането Цветков е починал. Водачът на лекия автомобил е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно пътно нарушение.

„При направен тест за упойващи вещества пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР. И допълни: „За това престъпление наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 г. за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества“.

Според Хаджиев на мястото на инцидента няма следи от спирачен път. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мария
    12 -1
    11:50, 20 апр 2020
    Който предизвика смърт - да го очаква смърт!! Защото Никога няма да се научат комплексарите на Ред и дисциплина!!
  • 2
    Ви
    Винпром
    6 0
    18:52, 20 апр 2020
    За такива разглезени майчини дечица законите не важат ,Имат човек навсякъде и ще намерят вратичка да го измъкнат и после пак по същия начин докато се издънят отново.Всяко чудо за три дни ще видите че ще го оправят тоя боклук тихо мълком😡
Последни новини