Надупчиха сградата на Софийския университет за поставяне на климатици

    Ректоратът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се дупчи, за да се поставят климатици, съобщиха граждани в социалните мрежи. Сградата е паметник на културата, а от думите на ресорния министър Боил Банов се разбра, че липсва задължителният в случая проект за ремонта, съгласуван с ведомството му.

    "В момента се извършва варварщината, която сами виждате на снимките", пише Делян Тодоров във Фейсбук, където разпространи снимки. От кадрите се вижда, че фасадата е нарушена, на места са откъртени парчета, а от дупки в сградата стърчат тръби.

    Тече разследване на случая и в понеделник се очаква да бъде посочено кой ще понесе наказателната отговорностза това, заяви на спешен брифинг пред сградата на Ректората министърът на културата Боил Банов.

    "Има институции в България, които считат, че са над законите - така си обяснявам дупките за климатици по фасадата", каза Банов, цитиран от Би Ти Ви. Той определи случващото се като лош сигнал към обществото.

    "Институциите в тази държава трябва да са първите, които да спазват правилата, като искаме от гражданите да го правят. Ясно е, че не е спазен законът категорично - проект няма", каза още министърът. Той посочи, не само конкретният случай, а също и заснемането на провокативен клип в сградата на Съдебната палата, което определи като "отвратително". 

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини