5 отрицателни проби за коронавирус в Хасково, сред които е интубираната жена

През последното денонощие са взети 5 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково, съобщиха от Областния кризисен щаб. Три от тях са на персонал и две на пациенти от МБАЛ - Хасково. Една от пробите на пациентите е на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ на МБАЛ - Хасково. Те са дали отрицателен резултат.

Отрицателни са и осемте проби, взети от МБАЛ - Хасково на 28 май. Шест от тях са втори контролни проби след първа отрицателна на мъжа от община Димитровград, хоспитализиран в София след завръщането му от Нидерландия, и неговата съпруга; на мъжа от Свиленград; на две медицински сестри и лекаря от МБАЛ - Хасково. Отрицателни са и двете проби на персонал, взети на същата дата от хасковската болница.

Към момента под домашна карантина в областта са 1281 лица.

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 14 нови случая, от които 4 са в болница, а останалите 10 са на домашно лечение. Излекувани са 48 души, трима са починали на 29 май.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    31 -1
    14:57, 30 май 2020
    Съграждани,свалете шапка на д-р Димитров и д-р Вълев които вече един месец живеят денонощно в болницата облечени като космонавти и се грижат за интубираната болна.Те заслужават само аплодисменти.
    • Аз
      Аз
      14 0
      17:05, 30 май 2020
      Да, поклон !
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    7 0
    21:56, 30 май 2020
    Да, поклон и да са живи и здрави лекарите. А тия дето ни носят заразата и обикалят по села и паланки, омръзна ни от прости глави. Като се излекуват и задължително в инфекциозното санитари минимум един месец.
  • 3
    Да
    Да-да
    3 0
    11:21, 31 май 2020
    Да и то като обществено полезен труд
Последни новини