Двуседмична безплатна кампания за профилактика на дишането стартира в Димитровград

Двуседмична безплатна кампания за профилактика на дишането стартира в Димитровград. Благотворителното начинание е по инициатива на двама млади белодробни специалисти от димитровградската МБАЛ „Св.Екатерина”.

Целта на начинанието е да се даде възможност на повече хора да изследват капацитета си на дишане, както и ранна диагностика на ХОББ /хорнична обструктива белодробна болест/.

Спирометричните прегледи ще се извършват от доктор Тодор Атанасов и доктор Мария Ламбрева в димитровградската болница, както и в кабинета по белодробни болести на ул. "Ангел Кънчев" в Димитровград.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна диагностика могат да го направят след предварително записване на телефон: 0889195735

Методиката на прегледа включва както спирометрия /изследване  на  функционалния капацитет на белите дробове/ ,така и попълване на въпросник във връзка с хроничните белодробни оплаквания.

Специалистите по пневмология и фтизиатрия ще дават препоръки на пациентите на база на бързите резултати, за да вземат своевременни мерки.

Няма възрастови ограничения, както и предварителна подготовка.

Рискови групи във връзка с кампанийното тестване са хората над 45 години, пушачи, работещи в запрашена среда, както и такива с хронични белодробни оплаквания.

Кандидатите за белодробния тест трябва да са без остри заболявания и фебрилност.

Началото на кампанията ще бъде на 1-ви юли и ще продължи до 14-ти юли тази година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мария
    2 0
    17:59, 25 юни 2020
    Моля потвърдете телефонния номер.Струва ми се грешен.
    • Bg
      BGvesti
      1 0
      20:20, 25 юни 2020
      Благодарим Ви, коригиран е!

Още новини

Последни новини